29. november 2020
Markerne syd for Humlebæk har længe været til debat, men bliver området udlagt for at skabe større biodiversitet. Arkivfoto.
Markerne syd for Humlebæk har længe været til debat, men bliver området udlagt for at skabe større biodiversitet. Arkivfoto.
Foto: Per Frost Henriksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Biodiversitet i Superligaen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Biodiversitet i Superligaen
Debat Fredensborg - 26. oktober 2020 kl. 06:30
Af Carsten Nielsen, Hans Nissen , Bo Hilsted, Socialdemokratiske byrådsmedlemmer

Fredensborg Kommune ejer flere store og små markstykker, spredt i landskabet. Blandt andet er hele Humlebæk Syd kommunens ejendom, og området har i en årrække være bortforpagtet til almindelig landbrug.

Det bliver nu ændret til gavn for den lidende biodiversitet. Vi skal forsøge at lade området blomstre, og give meget mere liv til insekter, sommerfugle, bier og blomster.

Med udgangspunkt i det ny opførte pleje- og rehabiliteringscenter Skovgården, opstod tanken i den socialdemokratiske byrådsgruppe, at omdanne det areal der ligger lige øst og syd for plejecentret, til en naturlig blomstrende mark med mulighed for at få en større biodiversitet på området.

Den ide blev positivt modtaget i Plan-, miljø og klimaudvalget, og senere i økonomiudvalget, hvor det blev besluttet at ingen af kommunens arealer fremover bortforpagtes. Der er nogle mindre områder i Fredensborg og Nivå samt det næsten 40 hektar store område i Humlebæk, bedre kendt som Humlebæk Syd, der nu udlægges med det ene formål for øje, at skabe større biodiversitet.

Vi er glade for de muligheder der nu kan bliver en realitet i Humlebæk Syd, og ser frem til at det ny pleje center Skovgården vil blive omgivet af natur, når naturen er bedst, til glæde for både personalet og borgerne

Det giver os en unik mulighed for at sætte fart på en nødvendig ændring af et stort areal i Fredensborg Kommune. Naturen har krav på at komme tilbage til sin egen rytme, og både flora og fauna skal have en hjælpende hånd, til glæde for os alle.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?