25. september 2021
"Vi får brug for 250 flere sosu medarbejdere i Fredensborg kommune inden for den kommende ti-årige periode," skriver Louise Mehnke i dette indlæg. Arkivfoto.
"Vi får brug for 250 flere sosu medarbejdere i Fredensborg kommune inden for den kommende ti-årige periode," skriver Louise Mehnke i dette indlæg. Arkivfoto.
Foto: Petra Homeier
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Alle medarbejdere skal have råd til at bo i vores kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Alle medarbejdere skal have råd til at bo i vores kommune
Debat Fredensborg - 08. september 2021 kl. 07:10
Af Louise Mehnke, (S) byrådsmedlem

Vi får brug for 250 flere sosu medarbejdere i Fredensborg kommune inden for den kommende ti-årige periode. Som udviklingen er på boligmarkedet, så får de 250, og deres kollegaer, meget svært ved både at købe og leje en bolig her. Priserne er skyhøje på både ejerboliger og private lejeboliger.

Derfor er jeg super tilfreds med, at mit og Socialdemokratiets forslag om medarbejdernes adgang til en bolig i kommunen er kommet med i budgetforliget. Det kan ikke passe, at mennesker, der arbejder med pleje og omsorg, skal pendle fra de såkaldte udkantsområder i Danmark, fordi de ikke har råd til at bo i Hovedstadsområdet.

Her i kommunen har vi ligesom mange af vores nabokommuner store udfordringer med at rekruttere kvalificerede medarbejdere til de store velfærdsområder børn og ældre.

"Budgetforligspartierne ønsker, at der optages forhandlinger med de almene boligselskaber om at anvende den fleksible udlejning på området, med henblik på at prioritere særlige beboergrupper, som f.eks. medarbejdere på velfærdsområdet", lyder det i budgetforliget.

Det er afgørende for vores sammenhængskraft, at der i de enkelte byer og i landområderne bor forskellige slags mennesker dør om dør. Med dette budgetforlig bidrager vi både til nemmere adgang til en bolig man har råd til og til en blandet beboersammensætning til gavn for hele samfundet.

Stemmer du til kommunalvalget i år?