23. september 2020
Inden Lars Simonsen kører videre med projektet, bør han igangsætte en undersøgelse af centrets miljø- og klimabelastning, og hvor meget de flere tusinde daglige biler vil forurene, mener Arne Lund. Foto: Allan Nørregaard
Inden Lars Simonsen kører videre med projektet, bør han igangsætte en undersøgelse af centrets miljø- og klimabelastning, og hvor meget de flere tusinde daglige biler vil forurene, mener Arne Lund. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Centerplaner bliver mere og mere urealistiske

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Centerplaner bliver mere og mere urealistiske
Debat Fredensborg - 13. november 2019 kl. 08:47
Af Arne Lund, Langebjergvej 260A, 3050 Humlebæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Planerne om et aflastningscenter på Cirkelhusets grund bliver mere og mere urealistiske. Senest har det vist sig, at byråd og forvaltning har truffet afgørelser, der er baseret på endnu en fejlbehæftet COWI-rapport

arrow Læs også: Se skitserne: Forstå megaprojekt med butikker og hotel

COWI har såmænd blot regnet 330 millioner kroner forkert, når det gælder centrets påvirkning af omsætningen i Hørsholms butikker. Dermed er projektet ikke længere så rosenrødt, som Fredensborg Kommune skrev i ansøgningen til Erhvervsstyrelsen. COWI's regnefejl er så graverende, at der vel må en ny ansøgning til, eller gælder den første stadig?

Det var en ekstern detailhandelsekspert, der opdagede fejlen, ikke den følgegruppe, som Fredensborg Kommune har nedsat for at holde øje med projektet. Følgegruppen består af borgmesteren, formændene for plan-, miljø- og klimaudvalget og for erhvervsudvalget samt to embedsmænd. Unægtelig et ret lukket miljø, og langt fra byrådets fagre ord om borgerinddragelse. Her er der hverken borgere eller eksterne, uafhængige fagpersoner til at stille utidige og opklarende spørgsmål.

Projektet er fortsat omgivet af vage udtalelser fra såvel bygherre som politikere. I Ugenyt ser Kristin Arendt »frem til snart at kunne blive mere konkret om projektet«, og så væver hun løs om alle de butikskæder hun håber, vil slå sig ned i centret. Det har hun og bygherren gjort siden 2017, så kom nu til sagen.

Lige så udflydende er formanden for plan-, miljø- og klimaudvalget, Lars Simonsen, der ganske vist ikke har læst COWI's seneste rapport, men alligevel anfører, at aflastningscentret ikke skal konkurrere med noget vi allerede har her i kommunen. Da vi her i kommunen har udvalgsbutikker, biograf, cafeer og restauranter, er det uklart, hvilke butikker Simonsen har i tankerne.

Inden Lars Simonsen kører videre med projektet, bør han igangsætte en undersøgelse af centrets miljø- og klimabelastning, og hvor meget de flere tusinde daglige biler vil forurene. For projektet er så miljøbelastende, at det rejser tvivl om hvorvidt Fredensborg Kommune nu også er den klimakommune, man gerne vil være.

Har debatten om sexisme taget overhånd?