23. september 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Blandt venner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Blandt venner
Debat Fredensborg - 09. november 2019 kl. 10:28
Af Tinne Borch Jacobsen (V), Byrådsmedlem og budgetforhandler
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I Venstre følger vi med interesse det Konservative defensorat for borgmesteren og hastværket med budget 2020. Det efterfølgende forløb med usikkerhed om budgettet og normeringen på børneområdet taler i den sammenhæng for at der nok skulle have været mere tid til processen. Nok om det. Det taler for sig selv.

arrow Læs også: S: Venstre er selv skyld i kort budgetforløb

Nogen andet i skrivestrømmen påkalder sig Venstres opmærksomhed. Konservative besværer sig over, at Venstre ikke støttede det konservative ønske om symbolske lettelser på dækningsafgiften på erhvervslivet. I Venstre regner vi på tingene når vi lægger budget, og vi synes ikke skattelettelser er svaret på at kommunen stadig afdrager gæld. Selvfølgelig ønsker Venstre skattelettelser, men ikke for lånte penge. Derudover prioriterer Venstre politikudvikling, og har brugt vores politiske kapital på nye ideer, som har betydning for andre end lige vores snævre bagland.

Af samme grund kommer vi nok til at prioritere skattelettelser i bredere forstand, når der bliver plads til det.

Med den prioritering fik Venstre forhandlet budget til vore ønsker om (1) en forsøgsordning med pasning af egne børn mod et kommunalt tilskud på 85% af kommunens bidrag til den offentlige pasning, og (2) 500.000 kr årligt til pop-up kultur og (3) en særlig overvågning af servicemålene på den skrantende byggesagsbehandling. Det var nogle af Venstres specifikke bidrag. Dertil flere, som der var bredt ønske om på forhånd. Det er vi tilfredse med, og det bør Konservative også være.

Især opgraderingen på kulturområdet, som Konservative tilsyneladende - vurderet på mimikken - først opdagede på byrådsmødet, hvor budgettet blev besluttet. Heldigt at Konservative, og kulturen, kunne regne med sine gode venner i Venstre, også ved den lejlighed.

arrow K støtter borgmesteren og lægger afstand til V
06. november 2019 kl. 18:46 Opdateret: kl. 09:08
Har debatten om sexisme taget overhånd?