15. oktober 2018
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bevar Humlebæk Fiskerleje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bevar Humlebæk Fiskerleje
Debat Fredensborg - 14. november 2017 kl. 12:42
Af Carsten Nielsen (S), byrådsmedlem og kandidat
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De gamle fiskerhuse langs Gl.Strandvej lider under den store trafik der daglig passerer igennem fiskerlejet, og de mange tunge lastbiler som primært leverer byggematerialer til husene i Helsingør kommune, er medvirkende til kraftige rystelser som i stort grad beskadiger de over 200 år gamle huse.

Strækningen fra Humlebæk Havn til kommuneskellet mod nord, blev etableret tilbage i 1807, da man flyttede husene fra havnen, fordi kirkesøen blev udgravet til krigshavn (!).

Det er en enestående strækning på Øresundskysten som fortjener større respekt for bevarelse. I de snart 20 år jeg har været formand for Grundejerforeningen for Humlebæk samt de 12 år i byrådet - har vi talt om denne strækning, men problemerne er der stadig og med den øgede bilisme endog forværret.

Jeg mener at byrådet skal hæve sig op i den berømte helikopter og arbejde for en skærpelse af fredningen fra 1943, altså en opstramning af den allerede gældende fredning og dermed inkludere hele vejforløbet. Der skal findes værktøjer som forhindrer ødelæggelse af dette unikke sted i Humlebæk.

Der er igangsat små skridt til forbedring, men det går for langsomt og i mellemtiden ødelægges privat ejendom. Byrådet skal handle nu.