25. september 2020
Nej, det er ikke korrekt, når Per Frost Henriksen (S) fortæller, at minimumsnormeringer vil give dårligere børnepasning i Fredensborg Kommune. Det mener i al fald BUPL, der har andre tal, som præsenteres her.  Foto: Thomas Arnbo (arkiv))
Nej, det er ikke korrekt, når Per Frost Henriksen (S) fortæller, at minimumsnormeringer vil give dårligere børnepasning i Fredensborg Kommune. Det mener i al fald BUPL, der har andre tal, som præsenteres her. Foto: Thomas Arnbo (arkiv))
Foto: Thomas Arnbo
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: BUPL: Børnepasning mangler 24 fuldtidsansatte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BUPL: Børnepasning mangler 24 fuldtidsansatte
Debat Fredensborg - 12. juni 2019 kl. 07:45
Af Sidsel S. Pedersen, faglig sekretær, BUPL Nordsjælland
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der mangler hele 24 fuldtidsansatte og 9,3 mio. kr. i Fredensborgs dagtilbud for at nå den bundgrænse, som BUPL ønsker indført for et minimum af kvalitet for børn og pædagoger. Som tillæg er det kun knap halvdelen af de ansatte, der har en uddannelse som pædagog.

Det lyder dejligt og tillokkende, når Per Frost Henriksen kan berette, at i Fredensborg vil en indførelse af minimumsnormeringer på 1:3 og 1:6 betyde en dårligere normering end den, Fredensborgs børn tilbydes i dag. Det er dog en sandhed med modifikationer.

BUPL anerkender til fulde de investeringer, som Fredensborg Kommune har lagt på området, men at tælle ledere med i normeringen er ikke helt reelt. Når BUPL anbefaler en absolut bundgrænse i form af minimumsnormeringer, så er det for at sikre nok voksne til børnene. De pædagogiske ledere ude i institutionerne har meget lidt 'børnetid'. Og fraregnet lederne, så ligger Fredensborg stadig under bundgrænsen. Faktisk skal der ansættes mindst 24 pædagoger på fuld tid for at nå bundgrænsen. Og herfra kan vi naturligvis kun anbefale, at man i Fredensborg arbejder med at kunne levere en endnu bedre kvalitet til børn, pædagoger og forældre end 1:3 og 1:6.

Når vi ser på, hvem det er, der varetager opgaven med udviklingen af børnene, så halter Fredensborg Kommune bagefter. Kun 51,6% af de ansatte er uddannede pædagoger. Hvis Fredensborg Kommune skal kunne leve op til minimumsnormeringer og den anbefalede pædagogandel på 80%, så skal der tilføres 9,3 millioner kroner.

Ingen ønsker, at kommunerne skal låse sig fast på en bundgrænse og stoppe udviklingen ved det. Det må ansvarlige politikere kunne mestre at bevæge sig i, og vælges det blot at tilbyde bundgrænsen, så er det jo en politisk prioritering, som alt andet. Standarden sættes med andre ord af lokalpolitikerne selv. Ingen forbyder, at der arbejdes på en endnu bedre løsning. For livet i daginstitutionen skal være præget af høj kvalitet og faglighed, der skaber bedst mulige betingelser for børnenes udvikling.

Hvis man som lokalpolitiker ønsker at være attraktiv for børnefamilier og en attraktiv arbejdsplads for pædagogerne, så er kvaliteten af hele 0 - 18-årsområdet af stor betydning. BUPL anerkender den positive tone i forhold til et ønske om yderligere investeringer i området for børn og unge og ser frem til at fortsætte dialogen med Fredensborg Kommune omkring udviklingen af området.

Har debatten om sexisme taget overhånd?