19. oktober 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Akutpladser - igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Akutpladser - igen
Debat Fredensborg - 21. december 2018 kl. 14:19
Af Grethe Troensegaard, medlem af Fredensborg Seniorråd
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når man læser både lokale og landsdækkende aviser, bliver man helt forpustet. Og hvorfor? Jo, det fremstilles sådan, at det er nærmest en brøde, hvis en kommune ikke har akutpladser. Det har man f.eks. ikke i Fredensborg Kommune. Det havde man tidligere, men da de praktiserende læger ikke følte, at de havde tillid til konceptet - og dermed hensynet til deres patienter, blev konceptet nedlagt.

arrow Læs også: Kritik: Smart ordvalg tømmer lommer på syge pensionister

Og hvad gør man i stedet? Ja, man gør det samme fra mandag - fredag, som man gør i week-ends. Patienterne bliver indlagt på akutafdelingen på sygehuset. Det er kun de praktiserende læger, der kan indlægge på akutpladser - og det kan af gode grunde kun finde sted i lægernes åbningstid. Derfor må patienter, der har akut behov, kun blive syge mellem kl. 9 og 15 og kun mandag - fredag. Jeg husker engang, hvor man henstillede til gravide kvinder, at de sørgede for at lade sig indlægge inden kl. 15 på hverdage!

Som Hans Nissen udtalte på byrådsmødet: Vi har ikke akutpladser i Fredensborg Kommune. Derfor er det spild af gode kræfter at diskutere problematikken, idet det ville kræve, at man åbnede budgetforliget. Og det gør man vist ikke.

Det er op til lægerne og til forvaltningen at diskutere, om der kan genindføres akutpladser i Fredensborg Kommune - og på hvilke vilkår. Hvis der ikke er de samme muligheder som på akutafdelingerne på hospitalet, vil det være til ugunst for patienten og muligvis med katastrofale konsekvenser.

Hvis regeringen måtte beslutte, at der skal være akutpladser i alle kommuner, må man gå ud fra, at der »følger penge med«. Ellers risikerer vi, at der sker omfordelinger inden for de lokale budgette, og hvem skal holde for? Skal det være færre hjemmehjælpere? Skal prisen for maden stige?

Dette indlæg handler derfor ikke (direkte) om penge, men med penge kommer man længere.