17. oktober 2019
Drop bebyggelse ved Alexandra House og bevar området som fredskov, opfordrer denne skribent.
Drop bebyggelse ved Alexandra House og bevar området som fredskov, opfordrer denne skribent.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Aflad? - helt i skoven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aflad? - helt i skoven
Debat Fredensborg - 14. december 2018 kl. 11:02
Af Verner Kruse Petersen, Jernbanegade 28A, 1. 2, 3480 Fredensborg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var et interessant indlæg Per Frost Henriksen havde i avisen torsdag den 13. december om at kompensere for flyrejser ved at plante ny skov i kommunen, for at kunne »nyde synet og trække vejret med god samvittighed«.

arrow Læs også: Klimaskov skal fylde en parcelhusgrund

Før reformationen for 500 år siden var det almindelig skik, at de, der havde råd, betalte aflad til kirken for deres synder og herefter mente at kunne synde videre, blot de betalte sig fra det. Nu ved jeg af gode grunde ikke om katolsk tro og skikke er fremherskende i Fredensborg byråd, men vi har åbenbart politikere, der mener, at de kan købe sig fra dårlig samvittighed over forureningen ved deres flyrejser, ikke for egne midler (selvfølgelig), men for borgernes skattekroner. Det ville vel være bedre (og billigere) symbolpolitik, om vores politikere annoncerede, at de fremover vil afstå fra at benytte flyveren til deres nødvendige embedsrejser og i stedet benytter busser eller tog.

Det kunne ellers også være interessant at høre, hvor en sådan klimasikringsskov skulle anlægges i kommunen. Det er jo ikke sådan, at vi blot har åbent og ubenyttet kommunal ejet landskab. Der er såmænd også skovområder i kommunen, lad mig i flæng nævne: Grønholt Vang, Grønholt Hegn, Knurrenborg Vang, Danstrup Hegn, Endrup Hegn, Holmeskov, Kirkeskov, Kalvehave, Hejreskov, Dageløkke Skov, Lave Skov, Stasevang - ja, jeg har nok glemt nogle.

Hvis der fortsat skulle være mangel på skov ligger svaret jo lige for: Drop planerne om at sælge og bebygge Alexandra House og de omliggende grunde, og lad dem blive udskrevet som fredskov i 2021 til glæde for de Fredensborg beboere, der så kan nyde dette rekreative område. Her vil udgifterne begrænses til provenutabet ved ikke at sælge, og samtidig undgår kommunen den forurening der vil være en følge af bortskaffelse af beplantningen i området.

arrow Flyvske tanker i Fredensborg
19. marts 2019 kl. 16:16 Opdateret: kl. 15:11