16. oktober 2019
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Åbent brev om mørklagt transport af affald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Åbent brev om mørklagt transport af affald
Debat Fredensborg - 03. juni 2019 kl. 09:03
Af Finn Jensen, formand for Toelt Landsbylaug
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kære Medlemmer af Infrastruktur- og Teknikudvalget,

Under pkt. 60 hedder det blandt andet:

»Aftalen bygger på at de genanvendelige fraktioner (papir, plast, glas, metal og pap) forventes at blive transporteret til Toelt Losseplads, hvor Norfors er ansvarlig for at etablere de fornødne faciliteter til modtagelse og behandling af de nævnte fraktioner.«

Jeg er desværre nødt til at sige, at Udvalget skal træffe beslutning på et uoplyst grundlag!!

Og vil I virkelig være det bekendt?

Det handler om antal kørsler fra de fire kommuner til og fra Toelt Losseplads og antal kørsler til og fra Toelt Losseplads, når det sorterede affald skal væk igen.

Toelt Landsbylaug og Frederiksborg Amts Avis har ved flere lejligheder efterlyst konkrete tal for den fremtidige transport, men mig bekendt har ingen - hverken politikere, pressen eller os borgere - fået noget som helst konkret at vide.

Jo, der har være nogle tal fremme i forbindelse med landzonetilladelsen, men disse tal er beviseligt totalt (bevidst) misvisende.

For bare at give ét eksempel: Efter PMK udvalget havde behandlet ansøgningen om landzonetilladelse kom det frem, at de angivne estimater for antal kørsler omhandlede »omregnet antal kørsler«. Et vognlæs er ikke nødvendigvis det samme som én transport. Hvis lastbilen ikke er fyldt op, tæller det kun som en del af et vognlæs. Med andre ord kan der eksempelvis være tre lastvogne til at udgøre to vognlæs.

Forholdet vil give et uoverskueligt udslip af CO2 i en ellers »Grøn Kommune«, og det vil øge risikoen for trafikulykker væsentligt.

Og det, kære politikere, var administrationen og PMK udvalget ikke bekendt med, da de traf beslutningen om landzonetilladelsen.

Og den 4. juni ved I heller ikke hvilket grundlag I skal træffe beslutning på.