27. maj 2020
Line Krogh Lay, folketingskandidat for Radikale Venstre i Faxe-kredsen, er i Haslev og Faxe Ladeplads lørdag 26. maj for at snakke om integration med borgerne.
Line Krogh Lay, folketingskandidat for Radikale Venstre i Faxe-kredsen, er i Haslev og Faxe Ladeplads lørdag 26. maj for at snakke om integration med borgerne.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vi vil snakke om integration

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi vil snakke om integration
Debat Faxe - 16. maj 2018 kl. 10:28
Af Line Krogh Lay, folketingskandidat i Faxe-kredsen for Radikale Venstre, og Majbritt Egelund Rasmussen, formand for Radikale Venstre i Faxe Kommune
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lørdag den 26. maj går Radikale Venstres kandidater og ildsjæle over hele landet ud på gader og stræder for at tale integration med borgerne i Danmark. Du kan møde os ved Meny og Netto i Haslev klokken 10 og foran SuperBrugsen i Faxe Ladeplads klokken 12.00 Vi vil nemlig rigtig gerne høre, hvordan borgerne i Faxe Kommune synes, det går med integrationen i Danmark. Hvad er godt, og hvad er svært?

I sidste uge fremlagde vi i Radikale Venstre vores integrationsplan, hvor vi bl.a. lægger op til, at unge, som er opvokset i Danmark, skal anerkendes som danskere og have et statsborgerskab i 18-års fødselsdagsgave. Vi mener ikke, at de skal starte deres voksenliv med tvivlen, om de overhovedet er accepteret som borger i det land, som har været deres hjem hele deres liv. For selvfølgelig er de det! God integration handler for os om anerkendelse og om viljen til at se potentialet i alle mennesker - og om at hjælpe og give alle lige muligheder.

Vi tror på Danmark, som et stærkt, velfungerende og mangfoldigt land - et Danmark med plads til forskellighed. Et Danmark, hvor vi tør se hinanden i øjnene og have høje forventninger frem for at sigte efter laveste fællesnævner og møde folk med negative forventninger - intet er mere demotiverende og ekskluderende. Vi tror på, at dialog og forståelse fører til ændringer - ikke social kontrol ved at bestemme, hvem der skal bo hvor, eller hvad vi hver især skal gå med af tøj. Det hører ikke hjemme i et frit land som Danmark! For at få god integration skal vi stille krav og italesætte, hvad der fungerer og ikke fungerer og åbent drøfte løsninger frem for at forskelsbehandle eller stigmatisere. Selvfølgelig kan det lade sig gøre, hvis vi vil! Hvorfor ik'?

Radikale har lavet en plan med flere konkrete udspil. Du kan læse hele integrationsplanen på radikale.dk

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?