18. juni 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Undervis om alkohol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Undervis om alkohol
Debat Faxe - 05. februar 2019 kl. 12:49
Af Knud Erik Hansen Gruppeformand, Socialdemokratiet, Faxe Byråd Stenagervej 28, Faxe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det vakte stor opmærksomhed, da vi i Faxe kommune for 6-7 år siden forbød alkohol på alle kommunale institutioner for børn og unge under 18 år - også ved rene voksenarrangementer. Ordningen har siden fungeret uden modstand, og har bl.a. betydet at ingen børn fra hjem med alkoholproblemer behøver at frygte sommerfesten i SFO'en.

Derimod kniber det i både Faxe Kommune og landets øvrige kommuner med alkoholforebyggende undervisning i skolerne, på trods af at den skal indgå i den obligatoriske Sundheds-, Seksualundervisning og Familiekundskab (SSF). Et fag der i det hele taget mange steder lever en noget stedmoderlig tilværelse.

Det bør der laves om på. Vores børn og unge skal i tide tilegne sig vigtig viden om alkohol. Undervisning om alkohol handler om mere end leverskader, organsvigt, eller hvor meget man skal drikke, før man har et problem med alkohol. Det handler også om at drage omsorg og udvise respekt for hinanden og lære at navigere i en kultur, hvor alkohol er en indgroet del af samværet.

Vi bør som kommunalpolitikere sikre, at undervisningen prioriteres. En undersøgelse foretaget af "Alkohol & Samfund" viser, at det langt fra altid er tilfældet. Det skylder vi ikke mindst de mange børn og unge, der vokser op i et hjem med alkoholproblemer.