17. september 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Uha, hvordan skal det gå?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uha, hvordan skal det gå?
Debat Faxe - 09. september 2021 kl. 10:43
Af Lone Holm Saraksen Karolinelunden 48, Haslev

Hvor er der folk, der vil stille op til valg til ældrerådet i Faxe Kommune?

Til mødet 26. august på biblioteket i Haslev, hvor der skulle orienteres om alt det, som ældrerådet gør og kan, og om proceduren for opstilling af nye kandidater, kom der kun én, altså 1 deltager... Ikke noget at være stolt af, når der nu er omkring 10.000 borgere i vores kommune, som ældrerådet ifølge lov er sat i verden for.

Det er et stort problem, at mange tror, at Ældre Sagen og ældrerådet er en og samme ting, så jeg foreslår, at man så hurtigt som muligt kalder ældrerådet for seniorrådet, sådan som det allerede hedder i en del kommuner, f.eks. i Køge.

Det er en stor opgave, ældrerådet ikke kun skal overvåge, om kommunen sørger for ordentlige og værdige basale vilkår for svage ældre. Også ældrelivet i det hele taget bør ifølge loven nyde godt af ældrerådets virke og ældrekultur i mange udgaver. Måske en lille bustur, bænke ikke bare i byernes centrum, en eftermiddag med musik f.eks. i Kultunariet, på vandrerhjemmet, på Emmaus eller måske endda uden for kommunegrænsen - eller en lille plet jord til at dyrke midt i alt det, der nu skal være så vildt?

En lille opsang til kommunens PR-folk:

1) De to møder om ældrerådsvalget burde have været annonceret tidligere og tydeligere.

2) Der har i mange år manglet små notitser i ugepressen om, hvad ældrerådet laver. Ikke alle ældre er IT-brugere, og de skal ikke glemmes.

NB: Efter 21. september er der fire år til næste chance for at skaffe bedre vilkår, lyspunkter og lettelser i seniorernes tilværelse.

PS: Ifølge »Vejledning om ældreråd« siges det, at det er byrådets pligt at understøtte ældrerådet i alle sager vedrørende de ældres trivsel, - og ikke spekulere i, at der skal mangle kandidater eller håbe, at det falder til jorden.

Synes du, at kommunen er der for dig?