24. oktober 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Turbo på velfærden i Faxe Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Turbo på velfærden i Faxe Kommune
Debat Faxe - 17. september 2020 kl. 09:27
Af Michael Rosendahl Gruppeformand for Venstre Troelstrupvej 3, Haslev

Mandag aften indgik det borgerlige flertal i Faxe Kommune et budget for 2021, der virkelig vil kunne mærkes. Aldrig før har der været afsat så mange penge til velfærd. Venstre er glade for at sætte sig i spidsen for velfærd til børn, unge, ældre og vores sårbare borgere.

Venstre ønsker at investere i vores kommune. Vi planlægger at bruge 102 millioner kroner på anlægsinvesteringer.

Undervisningsområdet tilføres ekstra 35 millioner kroner, som sikrer en bedre økonomi ude på den enkelte skole.

Ældreområdet tilføres 7,7 millioner kroner, så vores ældre oplever en værdig omsorg og pleje. Vi ansætter også en ernæringsvejleder og sætter fokus på en god og nærende kost.

Socialområdet tilføres yderligere 28 millioner kroner til indsatser der støtter vores sårbare borgere.

For Venstre er foreningsområdet en hjertesag - vi understøtter et aktivt fritidsliv ved at stille et areal til en tennishal til rådighed, og vi øger opsparingen til en ny svømmehal i Haslev.

Vi fortsætter investeringer i cykelstier, broer og fortorve. Vi investerer i nye legepladser til vores institutioner, samt ekstra penge til asfalt på vores mindre veje.

Trafiksikkerhed er vigtigt for Venstre. Vi ønsker den tunge trafik ud af bymidten, så de bløde trafikanter kan færdes sikkert. Især Bråbyvej i Haslev har kaldt på en løsning. Venstre ønskede et lyssignal i krydset ved Haslev Privatskole, som vil give en sikker løsning for både gående og cyklister, samt en bedre trafikafvikling for biler.

Skal man undgå at flytte trafik rundt mellem de forskellige veje i Haslev, er man også nødt til at se på nye løsninger. Derfor er Venstre tilfredse med den løsning, der blev opnået omkring en ny omfartsvej mellem Ny Ulsevej og Køgevej. Det har været vigtigt for os, at der blev fundet en linjeføring, så omfartsvejen kom væk fra den eksisterende bebyggelse.

Tillige har vi afsat midler til nordvendte ramper ved motorvejsafkørslen på Ny Ulsevej, så en samlet trafikplan for hele kommunen kan blive drøftet.

Venstre ønsker at nærme os et sammenligneligt skattetryk med vores nabokommuner. Vi er derfor glade for at kunne lempe skattetrykket for vores borgere med 0,2 procent og dermed lade skatteyderne beholde lidt flere af deres egne penge.

Venstre vil gerne takke DF, Lokallisten, LA og Konservative for en konstruktiv forhandling og for at dele ønsket om at sætte historisk turbo på service og investeringer til gavn for borgerne.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?