17. januar 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tak til kommunens ansatte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tak til kommunens ansatte
Debat Faxe - 20. marts 2017 kl. 10:42
Af Peter Joensen (K) Moltkesvej 7A, Haslev
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mange tak til de cirka 3.000 ansatte i Faxe Kommune, som hver dag året rundt leverer serviceydelser til borgere og virksomheder i vores lokale velfærdssamfund, og på bedste vis forvalter og administrerer borgernes årlige budget på cirka 2,3 milliarder kroner.

De seneste tre år har jeg via mit byrådsarbejde været en del rundt i hele kommunen og med glæde set de mange gode indsatser, der hver dag bliver leveret.

Indsatserne er alt fra omsorg og aktiviteter på plejecentre eller ude hos borgerne, til vedligeholdelse af vores grønne områder, pasning af børn og undervisning i folkeskolen samt til administrationen på rådhuset.

Mange af jer er også borgere og skattebetalere i Faxe Kommune, og har derfor de normale rettigheder til at gøre opmærksom på uforståelige sager, fx via Faxe Kommunes borgerrådgiver eller de øvrige formelle klageadgange.

Men der er ét sted, hvor alle I offentligt ansatte ikke helt har de samme rettigheder eller muligheder for at forsvare eller forklare jer, som resten af kommunens borgere: Ved politiske angreb om påståede fejl og mangler i jeres daglige arbejde og sagsbehandling.

Derfor vil jeg nu gerne støtte jer alle mod udtalelser på de sociale medier fra Venstre i Faxe Kommune, hvor formanden udtaler »Vi i Faxe Kommune lider alt for meget af hovsa-løsninger - fejl begået af embedsværket« og »og ja, der fejler embedsværket så med at udfører opgaven, det ikke er tilfredsstillende, dermed stiller de politikerne i en prekær situation. Det må og skal der strammes op på!«

Det er en meget hård og usædvanlig retorik, hvilket jeg som både menneske og byrådsmedlem klart tager afstand fra.

Det er fundamentalt vigtigt, at der er både tillid og et godt samarbejde mellem politikerne og forvaltningen.

Hvis der sker fejl eller misforståelser mellem administrationen og det politiske niveau, så håndteres det altid internt, også af hensyn til de ansattes retssikkerhed.

I den sidste ende er det altid byrådet, som har ansvaret for ledelsen, styringen og udviklingen af Faxe Kommune, og der har vi brug for de mange dygtige offentligt ansatte til at omsætte byrådets tanker, strategier og visioner.

Så venligst: Skyd ikke på pianisten (medarbejderne i Faxe Kommune), men på komponisten (byrådet).