25. september 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tænk kreativt for Haslev og de unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tænk kreativt for Haslev og de unge
Debat Faxe - 02. december 2019 kl. 12:42
Af haslevitterne: Carl Axel Lorentzen (rådgivende ingeniør), Bent Ole Bærenholdt (tidl. højskole- og efterskoleforstander), Niels Jørgen Hanse

Om igen!
Kære folkevalgte politikere, kommunaldirektør og ledelse i center for plan og miljø i Faxe Kommune

Først at give fejlagtige oplysninger på borgermødet den 23. april 2018 om, at man var forpligtet til at fremsætte et lokalplanforslag efter EUC-Sjællands ønske om boliger på Haandværkerhøjskolen. Og på det grundlag bruge kommunens ressourcer over to år, så plan- og kulturudvalget den 26. november og økonomiudvalget nu den 4. december. kan behandle et tillæg til kommuneplanen og en lokalplan med 80 boliger på Haandværkerhøjskolen.

Derefter, at trække påbegyndelsen af ny planstrategi og kommuneplan så længe, at man ikke kan nå at overholde planlovens bestemmelser, men netop få vedtaget en lokalplan, som kan komme til at danne grundlag for en ny kommuneplan!

Den går altså ikke, hvis man vil bevare et minimum af tillid fra borgerne i denne sag. Det eneste anstændige vil være at spille med helt åbne kort og offentligt fremlægge den vision kommunen har for Haslevs udvikling. Det er en ualmindelig dårlig og uærlig sagsbehandling vi er vidner til. En sagsbehandling, som bygger på et helt fejlagtigt grundlag, og fejlagtige argumenter. Kræfterne er brugt på at tænke boliger i stedet for at nytænke og styrke mulighederne for uddannelse og kreativitet på Haandværkerhøjskolen.

Hvorfor kan vores fælles kræfter i kommunen ikke bruges til at støtte bestyrelsen for »Haslev Efterskole - Håndværk, Design og Teknologi« med arbejdet på at skabe uddannelsesmuligheder for unge lokalt, regionalt og nationalt? I forbindelse med arbejdet er der kommet så massive støtteerklæringer til tanken om en efterskole for »kloge hænder«, at alle i byråd og forvaltning burde klappe i hænderne og sige - ja, det vil vi gøre alt for at støtte! Sæt Faxe Kommune og Haslev på landkortet!

Benyt brøleren i forhold til planloven til at lægge boligplanerne helt på hylden og start på en frisk med den nye planstrategi og kommuneplan. Indkald efterskolens bestyrelse til en snak om, hvordan kommunen bedst kan understøtte dette fremragende initiativ!

Måske er der ikke kommunale støttekroner i første omgang, men hvor ville det være dejligt med kommunal forståelse og opbakning.

Har debatten om sexisme taget overhånd?