6. august 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Svar vedrørende hønseregulativ

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svar vedrørende hønseregulativ
Debat Faxe - 20. maj 2019 kl. 08:33
Af Nelle Søndermand Medlem af SF Faxe Rosenvænget 8, Haslev

At holde høns i haven, er en daglig glæde. Dels at hente de skønne æg og at se deres daglige rutiner, med at skrabe i jorden, finde smådyr og udvælge det helt rigtige mælkebøtteblad.

arrow Læs også: Om høns: Udvalget har taget debatten

Mine børn har tidligere haft stor glæde af vores høns, og har derved kunne være med til at følge naturens gang, fra regnorm til færdigt hønseæg. Det skal derfor være simpelt og uden bureaukratiske hindringer at holde høns, også i byen!

Det er en selvfølge, at vi som hønseejere skal forebygge og bekæmpe skadedyr. Der er ingen, som har interesse i, at der bliver flere skadedyr. Den nemmeste vej til at forebygge skadedyr, er ved at der ikke er tilgængeligt foder til dem. Her skal vi tænke i alle typer foder f.eks. også fodring af vilde fugle og fodring af kæledyr i haven herunder hunde katte og kaniner.

Når et regulativ behandles i f.eks. teknik- og miljøudvalget, må det være tid for politikerne at se på ordlyden i regulativet. Samtidig bør man som politiker tænke, kan vi gøre dette regulativ bedre for borgerne, eller kan vi måske helt undvære at trække flere regler ned over vores borgere og deres frie egendomsret?

Samtidig er det borgernes mulighed for at få større kendskab til og ytre sig om de regulativer der findes! Så at regulativet ikke er ændret ret meget, betyder jo ikke at borgerne er enige i de begrænsninger, der bliver lagt på den enkelte borgers frihed. At vi som borgere eller politikere ikke kæmper sagen i de mellemliggende år, betyder jo ikke at vi er enige i det vedtagede.

Som tidligere medlem af byrådet, er det da trist at jeg ikke tog sagen op dengang. Men hånden på hjertet Eli, kan du garantere, at du tager alle sager op til fornyet behandling (også fra før din tid som medlem af byrådet?) som du er uenig i?

I min byrådsperiode brugte jeg primært min tid på at sætte mig ind i de sager der var på dagsordenen og behandle dem med omtanke og ansvar.

Så igen, tag regulativet tilbage til fornyet behandling, sæt jer ind i hønsehold og tag så sagen op igen.

Vi ønsker vel alle, at der skal være så få regler som muligt.

arrow Hønsedebat: Replik til Nelle Søndermand
21. maj 2019 kl. 10:25 Opdateret: kl. 10:25
arrow Om høns: Eli burde ikke undre sig
20. maj 2019 kl. 13:33 Opdateret: kl. 13:33
arrow Hønsehold i Faxe Kommune
18. maj 2019 kl. 10:20 Opdateret: kl. 10:20
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?