9. august 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Svar til Mikkel Dams indlæg om fejl på det sociale område i Faxe Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svar til Mikkel Dams indlæg om fejl på det sociale område i Faxe Kommune
Debat Faxe - 04. september 2019 kl. 16:00
Af Christina Birkemose (A) 2. viceborgmester Medlem af Socialudvalget P.C. Davidsensvej 12, Haslev
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mikkel Dam påpeger i sit indlæg på sn.dk/debat den 4.9.2019, at borgernes retssikkerhed lider, fordi den kommunale forvaltning har fejl i 42% af sagerne inden for det sociale område. Mikkel, du har fuldstændig ret.

Liberal Alliances repræsentant i Byrådet har også ret i, at det er byrådets opgave at skabe rammerne og prioritere ressourcer til at forbedre socialområdet. Det er en opgave, som vi Socialdemokrater har påpeget igen og igen fra vores pladser, både i Byrådssalen og Laura Andréa og jeg selv i Socialudvalget. Det er derfor glædeligt (og ikke overraskende) at Mikkel Dam nu åbent melder ud til avisens læsere at problemet også i en borgerlig liberal optik er helt reelt.

Medarbejderne i Socialforvaltningen skal ganske rigtigt tilføres de nødvendige kompetencer og værdier, der er rigtige og nødvendige for at levere service til borgerne. Inden for alle områder betyder det i bund og grund, at borgerne skal mødes på en seriøs og troværdig måde, når de kommer til Faxe Kommune for at søge råd og hjælp i en sårbar periode af deres liv. Jeg tror på at det også er det, rådgiverne i Faxe Kommune ønsker.

Men lad os starte med det åbenlyse: Vi ved, at der har været høj personaleomsætning, især på det sociale område. Og vi ved også, at antallet af sager i dele af socialforvaltningen er alt, alt for højt, med op til 55 sager pr. rådgiver. Det er voldsomt mange. Med alt for hyppige udskiftninger i personalet og samtidig mange sager pr. rådgiver, er det klart, at det har konsekvenser. Og det er lige så klart at jo flere vi er i Byrådet, som sammen tager dette problem alvorligt, og fokuserer på at skabe løsninger, jo bedre muligheder har vi for at rette op på det sociale område. Det har vi pligt til, for borgernes retssikkerhed har førsteprioritet.

Derfor undrer det mig også, at man i Liberal Alliance sidste år prioriterede skattelettelser over velfærd. Nu er problemet, som rammer både medarbejdere og borgere, endelig kommet ud i det åbne: Det betyder, at Byrådet har fået bedre muligheder for at forholde sig til det. For det er et fælles problem.

Jeg tager derfor også Mikkel Dams indlæg som udtryk for, at LA fejer enhver tanke om skattelettelser af bordet, forud for de kommende budgetforhandlinger.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?