22. september 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stil op for kirken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stil op for kirken
Opdateret 14. september 2020 kl. 10:18
Debat Faxe - 13. september 2020 kl. 12:46
Af Lene Rostgaard Lindersvoldvej 4, Faxe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kære Roholte Sogn.
Hvis man følger lidt med i den skrivende presse i vores område, er det nok ingen overraskelse, at der er valg til menighedsrådet i år.

Valgforsamlingen, som det hedder i kirkesprog, foregår den 15. september klokken 19 i Roholte Aktivitetshus.

Jeg er døbt, konfirmeret og gift i Roholte Kirke. Nu har jeg så også i en årrække været ansat som gravermedhjælper, derfor brænder mit hjerte specielt for dette sted.

Jeg håber virkelig, at der er nogle derude i sognet, som har tid og lyst til, at gå ind i arbejdet med at køre vores kirke videre som en selvstændig enhed.

Jeg kender rigtig mange af jer, der har jeres gang på kirkegården og i kirken, og jeg er sikker på, at det lokale kendskab til jer og omgivelserne, gør, at man lige strammer livremmen, når det kniber med at nå det man gerne vil.

Vi får tit at vide, at der er så pænt på Roholte Kirkegård, og det er vi meget glade for. Jeg holder meget af mit afvekslende job, selvfølgelig er der sæsoner, hvor det er lidt surt, men der er altid lys forude. Jobbet består jo i alt fra at hakke og rive på kirkegården til at vande male grund og træværk, pudse messing i kirken, gudstjeneste, kirkelige handlinger og meget andet.

Alternativet kan blive, at vi bliver en kirkegård, hvor der bliver sendt et hold ud, når det er meget påkrævet.

Og det kan ikke blive, den standard, vi har i dag. Lokale arbejdspladser vil gå tabt. Der vil sandsynligvis også blive skruet ned for kirkens aktiviteter.

Her ude på landet foregår der også aktiviteter i og omkring kirken.

Der er et dejligt kor i samarbejde med Hylleholt. Der er sangcafe, hvor alle sangglade er velkommen og strikkeklubben som nørkler til filippinske børn.

Og vi mødes til kaffe og snak en gang om måneden. Der er koncerter både med eget kor, gæster og solister udefra.

Vi er sammen med Faxe Kirke et tosogns pastorat. Ikke et ondt ord om Faxe, men det er en bykirke og kirkegård, mens Roholte er en landsbykirke og kirkegård.

Der er bare forskel på land og by på mange måder. Derfor vælger man jo også, om man vil bo i byen eller på landet. Vi er heldigvis forskellige. Så nu skal du være med til at passe på vores landsbykirke og kirkegård.

Med dette vil jeg kraftigt opfordre til, at du melder dig som kandidat til menighedsrådet nu.

Og samtidig en opfordring til i hvert fald at møde op til valgforsamlingen den 15. september!

Har debatten om sexisme taget overhånd?