17. juni 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Spørgsmål om kommunens forvaltning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spørgsmål om kommunens forvaltning
Debat Faxe - 20. januar 2019 kl. 10:52
Af Fl. Duus Mathiesen Møllevej 54, Kongsted
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Set i bakspejlet så er status, at der i en lind strøm dukker oplysninger frem i det offentlige rum om berettiget eller uberettiget kritik af Faxe Kommunes administration.

arrow Læs også: Folmann forlod byrådsmødet

Senest har formanden for Faxe Forsynings bestyrelse og byrådsmedlem rejst tunge anklager imod forvaltningskulturen i Faxe Kommune.

Jeg har selv som lodsejer og part i flere sager oplevet overraskende tilstande. Jeg har flere gange fået medhold hos klageinstans over kommunens administration og været igennem en Østre Landsretssag, hvor jeg fik fuldt medhold.

I en konkret sag er meddelelsen til Faxe Kommune, at der foreligger retsvildfarelse.

Ud fra et retssikkerheds synspunkt finder jeg på det foreliggende oplyste grundlag, at det er berettiget at stille spørgsmål til sikkerheden og kvaliteten af Faxe Kommunes administration på natur- og miljøområdet.

Jeg må imidlertid konstatere, at det har vist sig at være meget vanskeligt at trænge igennem og få svar på uklarhederne.

Derfor følgende spørgsmål til borgmester Ole Vive: Du gik som leder af det nye politiske flertal til valg på, at der skulle ryddes op i borgerbetjeningen. Du kritiserede endog den tidligere borgmester for putteri.

Ole Vive hvorfor har du ikke sikret nu efter mere end 1 år ved magten, at der er taget initiativ til opklaring?

Hvordan vil du som leder af blå blok forklare, at administrationen nu mere end et år efter systemskiftet ikke har efterlevet de af Byrådet lovligt trufne beslutninger på spildevandsområdet, specielt implementering af sporstofundersøgelser?

Som lodsejer i kommunen finder jeg det da stærkt foruroligende at læse meddelelsen fra Faxe Forsyning - ikke mindst med baggrund i alt det andet der foreligger.

Derfor borgmester Ole Vive, er tiden ikke inde til nu at få renset luften og lagt tingene klart frem, så os almindelige skatteydere kan forstå sammenhængen og ikke mindst hvad der er korrekt eller det modsatte.

I denne forbindelse vil jeg gerne have svar på om du som borgmester finder, at det er optimalt ud fra et arbejdsbelastningssynspunkt, at din kommunaldirektør indtager en dobbeltfunktion som både kommunaldirektør og formel fagdirektør for teknik og miljøområdet.

Jeg foreslår, at du som borgmester sikrer enten:

1. At der iværksættes en hurtig uafhængig undersøgelse med udtaleret for de berørte kritiske parter, som kan danne grundlag for de nødvendige beslutninger .

2. Alternativt, at du foranlediger en for pressen fuldt tilgængelig høring om forvaltningskulturen på natur og miljøområdet i Faxe Kommunes administration.

arrow Faxe forsyning rydder op efter direktørskifte
16. januar 2019 kl. 21:40 Opdateret: kl. 16:25
arrow Kloak fungerer som dræn: Bedre løsning koster millioner
29. december 2018 kl. 06:43 Opdateret: kl. 14:02
arrow Byrådsmedlem overtager direktørposten i Faxe Forsyning
20. december 2018 kl. 16:04 Opdateret: kl. 16:04