24. november 2017
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Spjellerup Friskole støtter Faxe Kommune økonomisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spjellerup Friskole støtter Faxe Kommune økonomisk
Debat Faxe - 19. april 2017 kl. 13:34
Af Jan Nielsen Skoleleder Spjellerup friskole
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Spjellerup Friskole har siden sin start i 2010 og frem til sommeren 2017 støttet Faxe kommune med en million kroner.

Baggrunden er, at Faxe Kommune ved salget af bygningerne til Spjellerup Friskole forlangte en tinglysning, der forpligtede Spjellerup Friskole til at støtte Faxe Kommunes foreningsliv med gratis lokaler.

Såfremt Faxe Kommunes byråd på byrådsmødet 20. april beslutter, at man ikke vil udstede en kommunegaranti til friskolen, må vi forvente, at man ophæver tinglysningen, så vi i fremtiden selv kan beslutte, om vi vil støtte Faxe Kommune, hvor vi som tingene ser ud i dag, er tvunget til det.

Udover, at Spjellerup Friskoles støtte på en million kroner, modtager Faxe kommune yderligere over 500.000 kroner årligt fra staten til at støtte Spjellerup Friskole med. Faxe kommune modtager over 4000 kroner pr. barn som går på Spjellerup Friskole. 83 procent af eleverne på friskolen er fra Faxe Kommune.

Når Faxe Kommunes borgmester har udtrykt stor tilfredshed med etableringen af Spjellerup Friskole, giver det mening set ud fra et økonomisk incitament, idet skolen har tilført Faxe Kommune mere end 3,5 millioner kroner. Enten ved at stille faciliteter til rådighed for lokalområdet, eller som en støtte staten udbetaler på grund af vores elevtal. Ud over det rent økonomiske, bidrager vi som lokalt forankret skole til, at der fortsat er liv, aktivitet og sociale og kulturelle tilbud i Spjellerup og omegn. Jeg finder det rigtig ærgerligt, at borgmesteren ikke har fokus på udvikling af lokalområdet omkring Spjellerup med baggrund i en friskolelov, der giver mulighed for at støtte op om driften af friskolerne, men samtidig også begrænser, hvem og hvad man som kommune er forpligtet til at støtte.

Spjellerup Friskole afventer spændt hvad det samlede byråd mener om udviklingen af lokalområdet.