15. juni 2021
Der er én let vej til succes - det er at arbejde sammen med andre, siger Tomas Legarth, der er direktør i Business Faxe.
Der er én let vej til succes - det er at arbejde sammen med andre, siger Tomas Legarth, der er direktør i Business Faxe.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Samarbejde er vejen til succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Samarbejde er vejen til succes
Debat Faxe - 15. maj 2021 kl. 13:01
Af Tomas Legarth Direktør, Business Faxe

Det er tydeligt, at samarbejde skaber og øger succes.

Samarbejde er vejen til succes, og derfor har jeg også, lige siden jeg tiltrådte som direktør for Business Faxe, prædiket samarbejde, både internt, i forhold til samarbejdspartnere og overfor det lokale erhvervsliv. Det er tydeligt, at samarbejde skaber og øger succes.

Business Faxe er sat i verden for at inspirere til og understøtte vækst og udvikling i lokalområdet, det kræver samarbejde. Vi vil være det naturlige omdrejningspunkt for vækst og udvikling i lokalområdet, det kræver samarbejde. Succes i form at vækst og udvikling, skabes bedst ved samarbejde. Vores største samarbejdspartner er Faxe Kommune og da vi for godt to år siden vandt udbuddet om at udmønte Kommunens erhvervsservice og erhvervsudvikling, blev det formaliseret, ikke kun i en kontrakt, men også i en samarbejdsaftale.

Aftalen har blandt andet har været med til, at vores samarbejde i dag er bedre end nogensinde før og det forbedrede samarbejde har allerede skabt store resultater. Helt praktisk har det manifesteret sig i mange konkrete forbedringer, som ikke havde været muligt år tilbage.

Vi er nu ved at udfolde de store potentialer, der er for turisme i vores lokalområde. Det kræver tæt samarbejde og det er der mellem aktørerne, også de helt store, der for tiden trækker i hundredtusindvis af gæster til vores område.

Erhvervslivets ene indgang til Faxe Kommune - Erhvervskontakten, er flyttet endnu tættere på erhvervslivet, ved helt fysisk at sidde hos os i Business Faxe. Det vil med tiden skabe øget værdi i form af hurtig og nem dialog med Kommunen, noget der igen kræver tæt og konstruktivt samarbejde.

I samarbejde med Næstved Kommune har Faxe Kommune ansat en Erhvervsplaymaker, der skal bygge bro mellem skolerne og erhvervslivet. Erhvervsplaymakeren sidder hos Business Faxe og hans evne til samarbejde har allerede givet resultater. Hans næste store opgave er at opbygge et lærlingenetværk.

Til at understøtte samarbejdet, har vi senest oprettet et bygge- og anlægsnetværk, der blandt andet har etableret et årligt tilbagevendende udbudsmøde, hvor de største bygherrer præsenterer deres planer. Vi har løbende etableret og drevet samarbejder og netværk. Flere vil komme til i den kommende tid. Planer for implementering af de 17 verdensmål, aktivitetsprojekter i bycentrene, den digitale og fysiske infrastruktur, nye planer for erhvervsområder, rækken af initiativer til at skabe vækst og udvikling er heldigvis lang og fælles for det hele, er at vi skal samarbejde om det, hvis vi vil have succes.

Samarbejde skaber også arbejdsglæde, det mærker vi i Business Faxe, hvor vi også har glæden af at samarbejde med erhvervsfremmeaktører i hele landet. Det giver os inspiration og gør os dygtigere, også som erhvervslivets talerør, når de bedst mulige rammevilkår for erhvervslivet skal skabes.

I denne tid laver Dansk Industri sin undersøgelse om det lokale erhvervsklima. Faxe Kommune har i samarbejde med erhvervslivet de seneste tre år søgt at skabe et bedre og bedre erhvervsklima. Lad os samarbejde om, at besvare undersøgelsen på baggrund, af hvad der faktisk sker lokalt.

Business Faxe er det naturlige omdrejningspunkt i bestræbelserne om lokal vækst og udvikling - lad os samarbejde om det!

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?