21. maj 2019
Debatindlæg fra Ingeborg Fangel Mo. Pressefoto
Debatindlæg fra Ingeborg Fangel Mo. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Så gik den 5. centerchef for skoler og dagtilbud på 5 år...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så gik den 5. centerchef for skoler og dagtilbud på 5 år...
Debat Faxe - 29. oktober 2018 kl. 16:46
Af Ingeborg Fangel Mo, Permatopia 71, 4653 Karise
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Åbent brev til udvalg for børn og læring:

Hvem vil sørge for, at der kommer ny stabil ledelseskultur på børneområdet i Faxe kommune?

Jeg hørte nylig, at centerchefen for skole og dagtilbud i Faxe kommune nu vælger nu at forlade stillingen. Den 5. i løbet af 5 år, som har sagt op.

Det lader vi stå et øjeblik...
Jeg har fire børn i tre forskellige offentlige skoler/institutioner, som jeg følger tæt, og har derfor allerede i de to år, jeg har boet i kommunen, gjort mig en del erfaringer med et stort ledelsesunderskud på hele området.

På Karise skole har der har været tre forskellige ledere, siden vi kom for to år siden, og en langvarig udfordring med stort vikarforbrug og sygefravær. Alt for mange store klasser med alt for mange udfordrede »inklusions-børn«, der ikke får den hjælp, de har brug for. Tapre lærere, der strækker sig maksimalt for at få hverdagen i klasserne til at hænge sammen, men slides af oplevelsen af ikke at kunne nå rundt og at skulle løse en umulig opgave. Antallet af støttetimer til de udfordrede i en klasse er for eksempel på få år faldet til ca. en fjerdedel. Samtidig med at antallet af udfordrede børn med diagnoser og koncentrationsbesvær eksploderer.

Vores nye afdelingsleder i Karise gør alt, hvad han kan for at vende udviklingen, og vi forældre støtter, så godt vi kan. Men ingen kan trylle eller kamuflere det alt-overskyggende behov:

Stabil, langsigtet ledelse, færre børn og flere hænder!

Jeg anmoder på det inderligste politikerne om nu at kigge på dette område med meget stærke briller;

Det kan med denne statistik ikke være de vekslende ledere, der er noget galt med.

I må kigge på jeres rammer og direktion, som åbenbart ikke kan tilbyde arbejdsforhold, der er tilfredsstillende.

Denne enorme uro på ledelsesfronten er omkostningsfuld på alle måder og giver direkte afsmitning i de-stabilitet og flere forsømmelser på området.

Et område som så intenst trænger til et samlet, langsigtet, visionært løft, som, jeg ved, var center-chefens ønske og plan, før han valgte at kaste håndklædet i ringen.

Vi skal Ikke bare have lappeløsninger. Ikke noget med en pose projektmidler her og der, ikke bare noget med et kursus for at »klæde lærere og pædagoger bedre på«. De er rigtig godt klædt på de fleste! De er bare ikke tryllekunstnere, og skal hav e ordentlige arbejdsvilkår.

Lur mig, om ikke ansvaret for vores børn og unge og deres hverdag er vigtigere for de fleste borgere end en skattelettelse på 0.1%?