8. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Så er vi rolig igen Movia

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så er vi rolig igen Movia
Opdateret 20. januar 2020 kl. 15:39
Debat Faxe - 20. januar 2020 kl. 10:18
Af Eli Jacobi Nielsen Gruppeformand, DF, Faxe Byråd Prins Buris Vej 19, Karise
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den gamle talemåde »djævlen ligger i detaljen« er ofte relevant at have i erindring for lokalpolitikere, hvor information med væsentlig betydning for en given sag ikke altid står på forsiden, men måske skal findes i et bilag til et underbilag.

Derfor blev Movias forslag til mobilitetsplan 2020 læst grundigt hos Dansk Folkeparti i Faxe, hvor vi var noget chokerede over at finde en illustration på side 8, der indikerede at Østbanen skulle omlægges til betjening med R-bus. Da omfanget af problemerne med de slidte skinner blev kendt, blev tanken om busdrift også nævnt i debatten, men ideen hurtigt skudt ned igen.

Borgerne i Faxe og Stevns har behov for offentlig transport mod Køge og videre nordpå, til både uddannelsesinstitutioner og arbejdspladser, hvor stabilitet og ikke mindst hastighed/tidsforbrug er afgørende faktorer for at fastholde bosætningen i området. Dette sikres bedst gennem pålidelig jernbanedrift. Østbanen er hovedpulsåren i denne trafik, og vil fortsat være det når serviceniveauet igen kan hæves efter renovering af skinnenettet.

Heldigvis har Movias presseafdeling overfor Sjællandske oplyst at illustrationen der indikerede fremtidig busbetjening var en fejl(!) - så er vi rolige igen!

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?