23. juli 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: SF ønsker børneområdet styrket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SF ønsker børneområdet styrket
Debat Faxe - 28. juni 2018 kl. 10:14
Af Henrik Friis (SF) Rønne Alle 9, Karise
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Budget 2019 er sendt i høring. I forslagskataloget, som er forvaltningens katalog over mulige besparelsesområder, findes der en række drastiske forslag, der afspejler, at der skal prioriteres hårdt.

På børneområdet er der en række vidtgående forslag, blandt andet lukning af dagplejen og forringelser af normeringerne.

Det er vigtigt at pointere, at der bestemt ikke er taget politisk stilling hertil.

Men i SF har vi da stor forståelse for, at borgerne bliver utrygge ved at se oplæg om kraftige forringelser, især da børneområdet i Faxe Kommune i forvejen er underfinansieret - og de nuværende normeringer i daginstitutionerne end ikke lever op til de allerede vedtagne standarder.

Byrådskandidaternes valgløfter på børneområdet var mange og store. Budgetforhandlingerne er først så småt gået i gang, men i SF vil vi gerne understrege, at det fortsat er SF's politik og prioritering at styrke daginstitutions- og skoleområdet i Faxe Kommune.

Vores børn fortjener det, og SF vil gerne, at vi i kommunen har en ambitiøs børnepolitik. Dette kræver, at de afsatte midler rent faktisk rækker til at ansætte det personale, som vi politisk har besluttet skal være der for vores børn. Men det er ikke nok. Normeringerne og andelen af uddannet personale skal løftes!

Forenklet har SF opsat disse mål for normeringer: Max tre børn pr. voksen i vuggestue og dagpleje for de helt små, seks børn pr. voksen i børnehaver, ni i SFO og max 24 elever i skoleklasserne, samt en højere andel af uddannet personale. Dette er vel vidende, at der er mange andre parametre, som har betydning for et godt børneliv og gode arbejdsvilkår for vores dygtige medarbejdere.

Vi skal samtidig ærligt melde ud, at disse mål ikke er mulige at opnå i 2019, men jeg vil i byrådet slås for at opnå så gode forbedringer på børneområdet som muligt. Her vil jeg også holde de andre partier fast på deres løfter fra valgkampen.