23. september 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Regions- og kommunalvalg 2021 - Det frie valg er i fokus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regions- og kommunalvalg 2021 - Det frie valg er i fokus
Debat Faxe - 29. juli 2021 kl. 17:42
Af Allan Tirsgaard Røn Allé 2, Haslev Kandidat til KV21 og RV21 for Det Konservative Folkeparti

Vores velfærd kommer under pres i de kommende år.

Ifølge Danmarks statistik er der i 2030 59 procent flere ældre over 80 år end i dag. 6,1 procent flere i aldersgruppen 65-79 år og flere børn i 0-5 års gruppen.

Samtidig ser vi stilstand i antallet personer i den erhvervsaktive alder. Kort sagt, færre skuldre i den erhvervsaktive alder, der skal bære markant større byrder.

I Sundhedssektoren bliver medarbejderne presset, medicinpriserne stiger, og rekrutteringsgrundlaget for flere ansatte bliver mindre.

Vi bør sikre en omlægning af vort sundheds setup - en reform om man vil - så vi bruger ressourcerne bedst mulig, og jeg tror ikke, at det offentlige etablerede sundhedssystem alene kan agere fleksibelt nok til at løfte opgaven.

Derfor får vi behov for at træffe de politiske valg, som inddrager både private aktører, de ældre, samt region og kommunale områder indenfor sundhed- og plejesektoren.

Vi har en stor årgang af ældre, som igennem livet har truffet en masse valg for dem selv. Og den frihed skal de blive ved med at have, også selvom de måske får brug for lidt hjælp.

Det betyder, at vi som politikere bør tænke åbent og være villige til at sikre, at flere kan åbne klinikker indenfor sundhedssektoren, og at man lettere kan nedsætte sig som behandler eller læge.

Den tilgang er vigtigt. For patienten ikke bare er det »produkt«, som er nødvendigt, for at sikre at arbejdspladserne holdes i gang.

Vi skal sikre i lokalområderne, at familielægen bliver klædt på, så man sammen med patienten bedst muligt kan rådgive og tilrettelægge forløbet i et sygdomsforløb.

Personligt ser jeg gerne lokale sundhedsfællesskaber vokse op, hvor flere specialister kan dele faciliteter og skal bygge bro mellem sygehusene, kommunerne og de privatpraktiserende læger, og måske kan varetage nogle af de funktioner, der ofte falder ned imellem de forskellige instanser i det nuværende system.

Ligeledes skal det være lettere at få et af de eftertragtede ydernumre for flere behandlere. Når vi ser på udviklingen i befolkningen, er der jo ingen tvivl om, at behovet kommer til at stige.

Stemmer du til kommunalvalget i år?