5. august 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Prioritering af ældrepleje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Prioritering af ældrepleje
Debat Faxe - 15. juli 2021 kl. 16:12
Af Eli Jacobi Nielsen Byrådsmedlem, Dansk Folkeparti Prins Buris Vej 19, Karise

Det er velkendt at ældreområdet er under pres, som det senest blev illustreret da senior- og sundhedsudvalget på et ekstraordinært møde 9. juli fik en orientering om et uanmeldt tilsyn i Hjemmeplejen Vest, der resulterede i en foreløbig rapport med mange kritiske punkter.

Problemerne med rekruttering og fastholdelse af kvalificerede og engagerede medarbejdere, der kan sikre en stabil og værdig ældrepleje, har været kendt i en årrække, ikke kun i Faxe Kommune.

Sosu-medarbejdere er efterspurgte, og konkurrencen derfor stor mellem arbejdsgiverne for at tiltrække medarbejdere, og denne konkurrence vil fortsætte så længe det ikke lykkes at vende kurven mht. rekruttering generelt.

Der er mange parametre når man vælger arbejdsplads, lønnen er utvivlsomt en stor faktor for mange, sammen med muligheden for at kunne give de ældre den omsorg og pleje, de behøver.

Havde der været en simpel løsning på problemerne, var den sandsynligvis fundet for længst, i stedet griber man ofte til standardformuleringer om at "styrke ledelseskraften", men lederne i ældreplejen er i samme situation som fodboldtrænere: man kan kun sætte holdet med de spillere der er til rådighed!

I Dansk Folkeparti har vi i mange år talt for en værdig ældrepleje, og det gør vi fortsat.

En forudsætning for at kunne levere denne er at prioritere området, så der afsættes tilstrækkelige ressourcer til at kunne tilbyde ordnede forhold og rimelige lønninger til medarbejderne på området.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?