16. januar 2021
Vejtrafikken nordover fra Stevns og den østlige del af Faxe ville bryde sammen uden Østbanen, skiver debattørerne. Foto: Kathrine Harvey
Vejtrafikken nordover fra Stevns og den østlige del af Faxe ville bryde sammen uden Østbanen, skiver debattørerne. Foto: Kathrine Harvey
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politisk enighed: Østbanen er højt prioriteret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politisk enighed: Østbanen er højt prioriteret
Debat Faxe - 10. maj 2020 kl. 21:18
Af regionsrådsformand Heino Knudsen (S), borgmester i Køge Marie Stærke (S), folketingsmedlem Tanja Larsson (S) og gruppeformand i regionsrådet Ja

Østbanen er en afgørende vigtig del af den kollektive trafik i hele Østsjælland. Den sikrer hver dag tusinder af borgere adgangen til uddannelser, arbejdspladser, det ny universitetssygehus og handelslivet i vækstområdet omkring Køge. Vejtrafikken nordover fra Stevns og den østlige del af Faxe ville bryde sammen uden Østbanen.

Men banen står overfor en snarlig, omfattende og nødvendig renovering og opgradering. Det koster, anslået, op til 660 millioner kroner.

Alle politiske partier med regionsrådsformand, borgmestre og landsdelens folketingsmedlemmer i spidsen er enige om og arbejder for, at pengene skal findes.

Østbanen er en del af regionens lokalbanenet, som regionsrådet finansierer.

Et enigt regionsråd afsatte i sidste uge 30,5 millioner kroner som første foreløbigt bidrag til den forestående renovering. Men det er som nævnt lang fra nok, og skal vi nå i mål forudsætter renoveringen, at regering og folketing via de statsligt finansierede infrastrukturmidler bakker op om finansieringen.

Transportministeriet og Region Sjælland arbejder for tiden på en teknisk og økonomisk analyse af mulige renoverings- og opgraderingmuligheder af Østbanen. Resultatet vil foreligge inden sommerferien. Og herefter vil vi træffe en beslutning i regionsrådet.

I Socialdemokratiet arbejder vi for en effektiv, fremtidssikret og bæredygtig løsning med høj service og stabil, regelmæssig og præcis drift, som fremover sikrer borgerne på Østsjælland en attraktiv offentligt trafikbetjening på højt niveau.

Vi er overbeviste om, at det med et fortsat konstruktivt samarbejde og dialog mellem landsdelens politikere i folketing, regionsråd og kommuner vil lykkes.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?