15. august 2020
Foto: Sven Christiansen
gallery icon

Se billedserie

Foto: Sven Christiansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Parkeringskaos ved Kultunariet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Parkeringskaos ved Kultunariet
Debat Faxe - 12. juni 2019 kl. 06:48
Af Sven Christiansen Søndergade 23, Haslev
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ifm. det storstilede vejprojekt på Troelstrupvej og i Søndergade til seks millioner kroner, er byrådet siden november blevet bombarderet med argumenter mod den manglende borgerinddragelse.

Ingen har gjort noget for at inddrage borgerne, og talrige indspark i debatten fra bl.a. undertegnede har kun »lagt borgmesteren fladt ned«. (SJ Medier, 28/3-19).

Hvornår rejser han sig og løser problemerne med p-pladser og hastigheden på de to veje?

Fredag den 7. juni var der massive parkeringsproblemer ved Kultunariet. Biler holdt ulovligt på begge sider af indkørslen til Kultunariet, op langs byrådssalen (der er adgangsvej for brandkøretøjer), ulovligt på handicappladser, udenfor p-båse, foran et parkering forbudt skilt og overalt på græsarealer.

Kl. 12.20 fotograferede jeg 38 biler, der var parkeret ulovligt. »Kommunen holder ledermøde«, fortalte personalet på Kultunariet. Det er jo helt grotesk. På det sted, hvor beboerne i Søndergade er blevet henvist til at parkere, holder 38 biler ulovligt parkeret med stiltiende accept af kommunen!

4. juni var den også hel gal i anledning af folketingsvalget. Der er et påtrængende behov for flere parkeringspladser på Kultunariet og optegnede p-båse på Troelstrupvej og i Søndergade. Disse vil medvirke til at nedbringe den alt for høje hastigheden.

Ifølge min aktindsigt var netop denne løsning også kommunens eget forslag indtil oktober 2018. Desværre blev forslaget stoppet af kommunaldirektør Thomas Eriksen og formanden for teknik og miljø Eli Jacobi Nielsen: »Det er ikke kommunens opgave at tilvejebringe parkeringspladser for private på Søndergade. Punktet er derfor taget af dagsordenen«, konkluderede de 23/10-18.

Hos os fjerner man p-pladser, men på Ringstedvej kræver kommunen halvanden p-plads pr. ny boligenhed. Vores huse er fra hestevognens tid, hvorfor mange ikke har p-mulighed på egen grund.

Det er ikke rimeligt, at vi nu skal parkere flere hundrede meter fra vores bolig og samtidigt kan se frem til faldende huspriser, for hvem køber en bolig uden parkeringsmulighed i en pendlerby!

Det burde borgmesteren vide alt om, da han selv er tidligere ejendomsmægler.

Problemet skal løses nu.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?