22. september 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Omfartsvejen er hver en krone værd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Omfartsvejen er hver en krone værd
Debat Faxe - 14. september 2020 kl. 13:27
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Lars Folmann (DF)
Ulstrupvej 6, Bjerrede

Bestyrelsen i Socialdemokratiet i Faxe melder nu ud at en »Omfartsvej er spild af penge«.

Næsten samme melding kom socialdemokraternes borgmesterkandidat, Christina Birkemose, med på informationsmødet om den overordnede trafiksituation omkring Haslev 25. august.

At socialdemokraterne nu er enige internt, gør det nemmere for mig, at stille jer alle til ansvar for det trafikkaos, som I med den tidligere borgmester Knud Erik Hansen i spidsen, er ansvarlige for på indfaldsvejene i den sydlige bydel.

I det nære opland til Haslev er opført Nordeuropas største svineproduktion, som på fire anlæg tilsammen producerer 120.000 slagtesvin. Derudover er over tretusind hektar agerjord i samme område omlagt til gødskning med slamaffald fra Solrød Biogas. Det var den tidligere socialdemokratiske borgmesters politik, at disse megaprojekter ikke skulle underkastes miljøvurdering, på trods af at loven påbyder det.

En meget stor del af en miljøvurdering går ud på at klarlægge trafikbelastningen med tunge vogntog, som transportere slam, foder og slagtesvin. Det blev aldrig vurderet, og der blev således heller ikke lavet foranstaltninger til at imødegå de udfordringer, det ville give for nærmiljøet.

Disse forhold er givet også medvirkende til, at vi måtte ud i en lang og dyr voldgift med vores asfaltentreprenør og fra 2021 selv står med ansvaret for vores lokalveje.

At socialdemokratiet i samme udmelding påstår at byrådet »frit« kan forbyde tung trafik på Bråbyvej er direkte løgn, da det kræver accept fra den stedlige politimyndighed og derudover Vejdirektoratet, hvis det vil påvirke trafikmønsteret på de omlæggende statsveje.

Mere usmageligt er det at stille borgerne i udsigt, at anlægspengene kunne bruges på en svømmehal, frem for at sikre bydelen og skolevejen imod den tunge trafik. Set i lyset af, at næste år er valgår, vil jeg vædde min venstre testikel på, at svømmehallen uanset omfartsvej eller ej, alligevel bliver projekteret af flertallet i næste års budgetaftale.

At projekterer omfartsvejen nu, er rettidig omhu for byen, borgerne og almenhedens ve og vel.

Socialdemokratiet kunne ved at støtte projektet have rette op på tidligere tiders dårlige og uforståelige beslutninger. Vi er mange, der havde håbet, at generationsskiftet i Socialdemokratiet ville flytte partiet fra den tunge og dødsyge kurs, som det gamle hold havde sat.

At den nye borgmesterkandidat ender med at blive talerør for den gamle fløj, kommer nok bag på de fleste, og at det ligefrem skulle være nødvendigt for den socialdemokratiske bestyrelse, at gå ud med et selvstændigt debatindlæg, der siger det samme som borgmesterkandidaten, understreger, hvor vigtigt det er for Socialdemokratiet at udvise en eller anden form for »enighed«, uanset hvor dum, uambitiøs og malplaceret den politiske udmelding om omfartsvejen var på det upolitiske og borgerhenvendte informationsmøde.

Har debatten om sexisme taget overhånd?