25. september 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Om høns: Eli burde ikke undre sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Om høns: Eli burde ikke undre sig
Debat Faxe - 20. maj 2019 kl. 13:33
Af Finn Jensen Ulstrup Skovvej 3, 8860 Ulstrup Formand for Frit Fjerkræ og Helle Enevoldsen Præstøvej 99, Faxe

Eli Jacobi Nielsen undrer sig i Sjællandske 19/5 over de mange protester mod regulativet om høns i Faxe kommune. Men det burde ikke komme bag på ham. Allerede INDEN regulativet blev vedtaget så henvendte vi os og gjorde opmærksom på de problemer der ligger i regulativet. I stedet for at sætte et gummistempel på beslutningen, så kunne udvalget havde udvist rettidig omhu og indgået i en konstruktiv dialog om regulativet.

arrow Læs også: Om høns: Udvalget har taget debatten

Der er grund til at undre sig over Eli og udvalgets beslutning. I stedet for at kigge på de sager der har været i Faxe kommune og lære af dem, så har udvalget vedtaget er helt tåbeligt regulativ.

I foreningen Frit Fjerkræ har vi lavet udvalgets arbejde og kigget på sagerne. Mere om dette kan findes på vores hjemmeside https://frit-fjerkrae.dk/ Der har ialt været 14 sager på 3.5 år og det er MARKANT flere sager end i andre kommuner der IKKE har et regulativ. Det er også klart at det gamle regulativ skabte MERE arbejde for forvaltningen, det medførte misforståelser blandt borgerne i Faxe som forvaltningen måtte bruge tid på at rede ud.

Regulativet gør Faxe kommune til en nyttig idiot, der bruges i nabostridigheder til at genere naboer man er oppe at toppes med. Dem er der flere sager af.

Ud fra aktindsigten kan vi også se at de ting som vi har kritiseret i det nye regulativ, det er slet ikke ting som indgår i klagerne der har været! Kort sagt er regulativet fuldstændig misforstået og lavet uden forbindelse til den virkelige verden! Der er ingen der har klaget over støj fra hanegal om aftenen, så der er ingen grund til at hønsene skal være i mørke fra kl. 20! Der er ingen der har klaget over at høns går frit på egen grund. Der har været klager over høns på fremmed grund og i andres haver (mest i landzone). Der er derfor ingen grund til at forlange at høns skal være i hønsegård, det vil være tilstrækkeligt at forlange at de skal være på egen grund (de skal alle dyr alligevel!)

Eli nævner i sit indlæg at regulativet ikke gælder i landzone, men her har han et gevaldigt problem i forhold til sin forvaltning. De har nemlig krævet at en borger i landzone skulle overholde regulativet. Det er KLART i modstrid med hvad de kan og det som Eli skriver. Dette er Eli blevet gjort opmærksom på, men vi mangler at få at vide hvad han har tænkt sig at gøre ved det

På baggrund af aktindsigten vil vi derfor opfordre Teknisk Udvalg og/eller byrådet til at tage regulativet op igen og enten helt droppe det eller i hvert fald ændre det så det tager udgangspunkt i de faktiske forhold og med respekt for dyrevelfærd og privat ejendomsret.

arrow Hønsedebat: Replik til Nelle Søndermand
21. maj 2019 kl. 10:25 Opdateret: kl. 10:25
arrow Svar vedrørende hønseregulativ
20. maj 2019 kl. 08:33 Opdateret: kl. 08:33
arrow Hønsehold i Faxe Kommune
18. maj 2019 kl. 10:20 Opdateret: kl. 10:20
Stemmer du til kommunalvalget i år?