20. januar 2021
Jan Ivar »Speedy Gonz?ales« Jakobsen ønsker en bedre og anden form for transport end den der er på Sydmotorvejen.
Jan Ivar »Speedy Gonz?ales« Jakobsen ønsker en bedre og anden form for transport end den der er på Sydmotorvejen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Om alt hvad der kan køre, flyve, sejle og cykle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Om alt hvad der kan køre, flyve, sejle og cykle
Debat Faxe - 18. maj 2020 kl. 11:41
Af Jan Ivar Jakobsen Ådalen 8, Haslev

Fascinationen af alt, der kan transportere mennesket, andre væsner, gods og guld til vands til land og i luften ligger dybt i mig.

Min mor er tæt på 94 år. Hun ønsker sig en Ipad, så hun kan se os på lidt nærmere hold i disse onde coronatider. Hun bor på et plejecenter nord for Limfjorden.

Det er godt nok langt fra »Djævleøen«, men jeg måtte derop. Også selvom samværet foregik på flere meters afstand fra græsplænen til hendes altan på 1. sal. Det er vilkårene for besøg i fase 1.

Min mor følger udviklingen nøje på tv og i aviser. Hun er skarp, har mange års erfaring og holder ud. Jeg synes, hun tilhører ældrestyrken, ikke byrden. Besøget var en succes med sol, blå himmel, snakke om fortid, nutid og fremtid - og luftkys til farvel.

Jeg kørte alene i min bil tilbage til Haslev. Hvorfor tog jeg dog ikke toget? Så kunne jeg have slappet af imens. Næste gang skal hun altså ud af sit »fængsel«. Jeg cykler derop via Odden-Århus på en el-cykel med lad og lænestol - og så får jeg min fantastiske mor ud i det fri.

Det fortjener hun. Vi holder lidt afstand og spritten er med. Altså håndspritten. Så køber jeg hende en stor is, som hun kan nyde, mens jeg cykler derudaf med hende på ladet. Det vil blive et dejligt syn. Deroppe i Nordjylland vil man nok tage sig til hovedet og spørge: hva' war dæ? - eller måske lette på hatten og sige: - Jamen, goddag fru Jakobsen. Tillykke med Deres nye køretøj. Og endda med chauffør!

I denne underlige tid sker der mange skræmmende ting. Folk bliver kørt over at et godstog (bliver alvorligt syge), forlader livet på jorden (dør) eller bliver kørt ud på et sidespor, fordi deres virksomhed fuldstændig taber pusten (går konkurs).

Det er jo ganske forfærdeligt og en helt igennem uvirkelig virkelighed, vi befinder os i. I krisetider sker der også det, at folk står sammen, finder på nye idéer, synger sange sammen, holder sammen - og lige nu gør de det hver for sig. Med afstand og håndsprit. Det er bare mærkeligt.

Jeg tænker på fremtiden - herunder fremtidens transport. Kører hver dag på motorvejen mod Solrød for at hente mine passagerer. Kun megen lidt trafik i denne tid. Måske er det fremtiden? Jeg ved det ikke, men kunne bestemt ønske en bedre og anden form for transport. Før coronakrisen var Sydmotorvejen i nordgående retning rent ud sagt et helvede af tæt trafik. Det er ikke en bæredygtig fremtid.

Coronahilsen med håb, visioner og handling fra Fra en haslevit siden 1975, der går ind for genbrug, herunder gamle busser og postcykler.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?