17. oktober 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ødelægges Magueritruten af solcelleparken?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ødelægges Magueritruten af solcelleparken?
Debat Faxe - 02. april 2019 kl. 10:50
Af Dorte og Erling Bagge Egedevej 125, Frenderup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kære teknik- og miljøudvalg i Faxe Kommune.

Margueritruten er som bekendt den særlige danske turistrute, der leder forbi mere end 200 af landets største og mest spændende seværdigheder og gennem noget af landets smukkeste natur.

Ruten løber heldigvis også gennem Faxe Kommune, og mange turister benytter den til at komme til eller fra den østlige del af kommune - blandt andet til og fra vandrerhjemmet i Faxe, kalkbruddet, Faxe Ladeplads og Feddet.

Efter en enkelt opringning til Naturstyrelsen, blev det oplyst, at kommuners vejmyndighed - i Faxe Kommune er det teknik- og miljøudvalget - har ansvaret for at pleje og vedligeholde Margureritruten. Det blev også oplyst, at man ikke kan afbryde Margueritruten uden at etablere en ny vejstrækning.

Nu planlægges der igen solcelleparker og denne gang på en strækning, hvor Margueritruten løber. Bliver solcelleparkerne en realitet, ændrer ruten markant udseende til industrielt område med tekniske anlæg, og det bør derfor undersøges, om denne strækning i Frenderup kan bibeholde sin status som Margueritrute.

Igennem idéfaser har vi spurgt til solcelleparkernes placering i forhold til Margueritruten, men har endnu ikke kunnet se, at politikerne har forholdt sig til dette spørgsmål.

Derfor til teknik- og miljøudvalget:

Er det undersøgt, eller vil det blive undersøgt, hvilken betydning placering af solcelleparkerne ved Jomfruens Egede har for Margueritruten?