17. september 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mennesket før systemet??

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mennesket før systemet??
Debat Faxe - 06. maj 2019 kl. 10:22
Af Mogens Saaby Nielsen Bonderødvej 30, Faxe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mandag 29. april var det tre måneder siden vi fik gennemført sporstofprøve pga. vores påbud om rensning af spildevand.

Vi venter stadig afgørelse fra kommunen!

Den mundtlige tilbagemelding var, at »jeg kan ikke konstatere sporstof i det målsatte vandløb, men I får endelig besked senere«.

Fair nok, vi var trods alt blandt de allerførste, der blev testet.

Det bør nævnes, at sporstofprøver blev iværksat ved det blå flertals administrationsgrundlag 28.2 2018 og i forstærket form ved byrådsvedtagelse 13.9 2018.

De øvrige testede samme dag har fået afgørelser for en måned siden. Vi har INTET hørt!

Vores sag er i princippet enkel. Der er ikke konstateret sporstof i det målsatte vandløb, hvorfor forurening af vandløbet ikke kan dokumenteres af kommunen - altså intet påbud.

Nu er min tillid til Faxe Kommunes Natur & Miljø-afdeling ikke længere til stede, så jeg er overbevist om, at de i tre mdr. har endevendt samtlige bekendtgørelser for at finde et smuthul, så påbuddet kan fastholdes. Jeg er også overbevist om, at denne »sagsbehandling« finder sted med accept fra chefniveauet, eller måske ligefrem på direktiv fra disse, så hvorfor bruge mere end tre mdr. til at træffe afgørelse, hvis man alligevel har tænkt sig at ignorere resultatet af testen, endsige blot meddele os »et eller andet«!

Næh, det er fortsat »systemet før mennesket«!

»Mennesket før systemet«! Hvor er det, at jeg har hørt det før? Nåh jo: Det var jo det, blå blok gik til valg på!

Valget gik som bekendt godt, så det nye flertal indskrev dette glimrende værdigrundlag i deres konstitueringsaftale!

Jeg vil gerne gentage, hvad jeg har nævnt tidligere: Min fantasi rækker ikke til at tro, at administrationen, med chefer/ledere i spidsen, uden videre vil adoptere denne forventning fra det blå flertal.

Det fordrer, at flertallet insisterer på, at det er vejen frem - og såfremt forvaltningen ikke forstår dette - anvender den fornødne grad af konsekvenser, indtil »supertankeren er drejet i den rigtige retning«.

Sådan går det som bekendt ikke. Mit eksempel er kun ét af alt for mange sager, hvor »systemet stadig er før mennesket«. Forvaltningen har for længst gennemskuet total berøringsangst hos de fleste i vores nuværende byråd. Et enkelt byrådsmedlem har endda ligeud erklæret, at han er fløjtende ligeglad!

»Politikere kommer og går - forvaltningen består«, som det frejdigt er konstateret af vores kommunaldirektør.

Så længe, at den holdning består og får lov at være styrende for den sagsbehandling, der finder sted i Faxe Kommune, bliver »mennesket før systemet« kun et tomt udsagn og valg-gas!

Jeg vil opfordre alle vælgere i Faxe Kommune til at bruge de næste par år på at overveje, hvilket regime, de vil støtte næste gang i 2021.

Til den tid har jeg vel fået afgørelse fra forvaltningen...