27. maj 2020
Radikale Venstres folketingskandidat Line Krogh Lay og lokalformanden Majbritt Egelund Rasmussen talte med vælgerne i Haslev og Faxe Ladeplads lørdag den 26. maj.
Radikale Venstres folketingskandidat Line Krogh Lay og lokalformanden Majbritt Egelund Rasmussen talte med vælgerne i Haslev og Faxe Ladeplads lørdag den 26. maj.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Masser af vilje til integration

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Masser af vilje til integration
Debat Faxe - 31. maj 2018 kl. 09:15
Af Line Krogh Lay og Majbritt Egelund Rasmussen, henholdsvis folketingskandidat i Faxe-kredsen og formand for Radikale Venstre i Faxe Kommune
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

26. maj var Radikale Venstres kandidater og medlemmer over hele landet ude på gader og stræder for at tage pulsen på integrationen i Danmark. Også i Haslev og Faxe Ladeplads havde vi mange inspirerende og yderst konstruktive samtaler med borgerne.

De fleste ønsker, at de ansvarlige politikere taler sammen om reelle løsninger frem for at føre skyttegravskrig og jagte hurtige overskrifter. Dem, vi talte med, ønsker at integrationen skal lykkes til gavn for alle borgere, nydanske som etnisk danske.

Så derfor: Hvis vi kan være enige om målet, kan vi så ikke begynde at debattere integration på en konstruktiv måde? Det tror vi på.

Mange af de borgere, vi talte med, har udfordringerne inde på livet i deres dagligdag og havde gode input. Fx at tosprogede, nye medborgere ikke skal ses og behandles som én samlet masse. Vi skal se mere nuanceret på det for at adressere de udfordringer, der er blandt nogle grupper - uden at generalisere, nedgøre og påtvinge alle de mange velintegrerede og velfungerende nye borgere generende og unødvendige tiltag. Og faktisk kan selv små tiltag ofte gøre en enorm forskel.

Der blev udtrykt et ønske om en mere ligelig fordeling af nytilkomne borgere i boligområder, på institutioner, skoler og ungdomsuddannelser samt et stort behov for at få vores nye medborgere hurtigt ud på arbejdsmarkedet. Vi oplevede stor vilje blandt både borgere og virksomheder til at løfte opgaven, men rammerne kan spænde ben. De barrierer skal der gøres noget ved på politisk plan. God integration sker, når vi mødes i hverdagen og lærer hinanden bedre at kende på kryds og tværs af kulturer og religioner.

Tak til alle som ville bruge lidt af jeres tid på den smukke solskinsdag på at dele deres tanker, bekymringer, håb og idéer med os. I har hjulpet os til at blive lidt klogere på, hvordan vi kommer ud af dødvandet og i gang med arbejdet. Vi skal skabe reel integration og italesætte og tilgå udfordringerne på en konstruktiv og værdig måde.

God integration foregår hele tiden. Det går godt for langt de fleste og med fælles indsats, tror vi på, at vi kan finde løsninger på udfordringerne.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?