19. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Manipulerede data bag omfartsvejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Manipulerede data bag omfartsvejen
Debat Faxe - 12. oktober 2021 kl. 12:42

Af Birgitte Sørensen, Skovvang 22, Haslev

Der er bevidst/ubevidst 'manipuleret' med data og bestemte konklusioner er søgt i trafikanalysen fra 2020 - med andre ord er de faglige grundlag ikke politisk neutrale.

Af det aktindsigtsmateriale, jeg har fået, kommenterer en af medarbejderne også i forhold til resultaterne, »at det tyder på, at ringvejen ikke er den rigtige løsning, da trafikken flyttes til andre veje.«

Til- og fravalg samt de 'rigtige' spørgsmål gør at man sætter lys på bestemte ting i trafikanalysen, der fremmer anlæggelse af Østlig Ringvej - herunder udeladelse af data og analyser, der havde nuanceret beslutningsgrundlaget.

Havde trafikanalysen været neutral og haft et brede sigte, så havde den konkluderet at etablering af de nordvendte ramper var den bedste løsning, da ringvejen vil forstærke de trafikale problemer i Haslev by og yderligere belaste Køgevej (mod motorvejen), der er kommunens farligste vej.

De nordvendte ramper ved Ulse vil løse udfordringen med den tunge trafik i såvel Rønnede som Haslev.

Ramperne vil ligeledes flytte de samme trafikanter som ringvejen og både pendlere fra Haslev, Rønnede og Faxe vil med fordel benytte dem. Det havde været et stærkt signal at kunne sende til Vejdirektoratet, og kommunen ville kunne nøjes med en udgift til den omfartsvej i Rønnede, der har været på bordet længe - men som ud af det blå blev overhalet af en politisk bestilling i forbindelse med budgetforhandlingerne.

Rejser du til udlandet i år?