23. marts 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Man kan købe en vare for dyrt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Man kan købe en vare for dyrt
Debat Faxe - 14. august 2018 kl. 12:20
Af Kenneth M. Nielsen Birkedommervej 8, Vester Egede Liberal Alliance i Faxe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Liberal Alliance kan forstå at Konservative i Faxe vil bibeholde udliciteringen af visse opgaver hos Business Faxe Copenhagen, hvilket ville give rigtigt god mening, såfremt man fik 'value for money'.

En af opgaverne som Konservative gerne ser løst af Business Faxe Copenhagen også fremadrettet er Erhvervskontakten. Det er indgangen til kommunen, hvor erhvervsdrivende i Faxe kommune kan få sparring og afklaring på spørgsmål. Det er som udgangspunkt en vigtig service, der selvfølgelig bør tilbydes.

Vi antager at der er tale om kun ét af de 2 årsværk, der er flyttet fra kommunen til Business Faxe Copenhagen, der arbejder med Erhvervskontakten, dette giver en pris på ca. 600.000 kr. årligt.

Hvis vi sætter det op mod, at der i indeværende år har været 28 henvendelser hvoraf de 8 drejede sig om erhvervsgrunde, ja så giver det en kostpris på 21.428kr pr. henvendelse.

I Liberal Alliance er vi sikre på, at en kvalificeret medarbejder hos kommunen kan løse den opgave langt billigere og mere effektivt.

Trækker vi så de 8 henvendelser ud der drejer sig om erhvervsgrunde, ja så stiger prisen til 30.000 kr. pr. henvendelse - hvilket ikke gør kalkulen mere fordelagtig.

Men hov, det er lige som et kinder æg - der er hele 3 ting i spil, for prisen pr. henvendelse i forbindelse med erhvervsgrunde (og her antages, at alle grunde er i EKKO dalen), den lander på 125.000 kr., da Business Faxe Copenhagen årligt modtager 1.000.000 kr. for den opgave.

Vi ved godt hvad der var sket, hvis en af vores underleverandører i privat regi havde så ringe resultater - men det behøver vi vist ikke komme ind på, da det er åbenlyst for enhver!

Så vores spørgsmål til Konservative i Faxe, er i nu helt sikre på at i vil støtte dyrekøbte ydelser og kaste flere penge efter dårlige - eller skal vi samarbejde om en bedre løsning for virksomhederne fremover?