15. januar 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Magtfuldkommenhed og rønnebær

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Magtfuldkommenhed og rønnebær
Debat Faxe - 30. juni 2020 kl. 09:46
Af Eli Jacobi Nielsen Gruppeformand, DF, Faxe byråd Prins Buris Vej 19, Karise

I byrådssalen og i et debatindlæg udtrykker SF's Henrik Friis kritik af vedtagelsen af en tillægsbevilling til anlægget af tunnellen i Karise under Østbanen.

I et protokollat til referatet hedder det at projektet ikke »bør prioriteres nu i en tid med begrænset finansieringsgrundlag« - samme bekymring for kommunens økonomi var ikke til stede ved byrådsmødet i maj, hvor SF fandt at det var helt OK med et underskud på regnskabet i 2020, endda med en overskridelse af servicerammen, altså præcis det område hvor kommunens økonomi er udfordret. Det er som bekendt på driften der er problemer, ikke anlægssiden.

Projektet er desværre blevet dyrere end konsulenterne havde forudset, men i lyset af det pres der er og har været for Østbanens fortsatte drift på skinner, ville en udsættelse af projektet være et helt forkert signal, der indikerede ligegyldighed og manglende tiltro omkring Østbanen. Regionsrådet har netop besluttet at gå videre med arbejdet med sporrenoveringen, det skal vi som kommune naturligvis følge aktivt op på. Politik kræver handlekraft, vilje til at tage beslutninger, og modet til at påtage sig et ansvar herfor, det var hvad flertalsgruppen udviste.

En helt extraordinær situation gjorde at sagen blev behandlet tre gange samme dag, og tre gange vedtaget med flertalsgruppens stemmer. Dette er naturligvis ikke udtryk for »magtfuldkommen«, men blot en helt normal demokratisk proces, hvor sagerne afgøres ved simpelt flertal - mindretalsdiktatur er ikke indført endnu. Såfremt man ikke kan acceptere dette er man ude på de sure rønnebærs mark.

Debatindlægget indeholder af uransalige årsager en i øvrigt helt korrekt serviceoplysning om at TMUs formand, undertegnede, er bosat i Karise. Det er SFs Henrik Friis ikke længere, idet han nu bor i Haslev - hos Dansk Folkeparti mener vi naturligvis ikke at det diskvalificerer ham fra at have holdninger til hvad der sker i Haslev, eller andetsteds i kommunen for den sags skyld - det er trods alt lokalpolitik vi beskæftiger os med.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?