16. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Læserbrev: Forslag om brugerbetaling vil drukne i administration

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev: Forslag om brugerbetaling vil drukne i administration
Debat Faxe - 29. september 2019 kl. 09:39
Af Allan Tirsgaard Røn Allé 2-4, Haslev Medlem af Det Konservative Folkeparti
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis det koster 2 kroner at tjene 1 - giver det så mening?

I forbindelse med den første offentliggørelse af budgettet, stillede jeg spørgsmål til borgmesteren, som fint blev besvaret. Ganske som forventet, er det samlede sparekrav reduceret, men stadig skal findes et betydeligt beløb i besparelse.

Et af de punkter, som springer i øjnene, er PKU-F-02 - Egenbetaling for lån af lokaler mm. hvor der ønskes at gebyrlægge udlån af kommunens lokaler.

Her anmoder jeg virkelig politikerne om at tænke sig om, om det kan betale sig. Oplægget nævner et begrænset beløb, som derefter skal administreres. Men det kan have stor konsekvens for foreningerne, og i kommunens administration at administrere disse småbeløb - har man tænkt over, hvad det koster at lave en transaktion igennem systemet, incl. den lovpligtige dobbelte revision? (Kommunen + foreningen) Vi skal jo medtænke, at foreningerne har mulighed for at søge om tilskud til netop lokaler, haller, baner, hvis der er en reel udgift. Det er kommunen som står for håndtering af dette, og det betyder jo at alt dokumentationen igen skal igennem den administrative håndtering for både foreninger, administration i kommunen, samt den efterfølgende revision. Dvs. den ene hånd tager, den anden giver.

De administrative omkostninger i foreningerne stiger - dvs. kontingenterne, events, må påregnes at stige - og det er jeg personligt imod. Jeg er tilhænger af, vi som samfund giver de bedste muligheder for vore frivillige foreninger - vi skal sikre vore unge, modne, og ældre forsat har mulighed for forsat at deltage i foreningerne på de bedst mulige vilkår. Det er nogle af de parametre som giver værdi i et fællesskab - og er vigtigt for vores fælles kultur i "Forenings Danmark".

En anden bekymring er, at hvis vi nu får accepteret disse småbeløb, hvad så med de større - leje af fodboldbaner, haller, svømmehaller? Skal vi også til at lade vore løbe- og cykelklubber betale for slitage på fortove, stier?

Med baggrund i ovenstående vil jeg opfordre til at det slettes fra budgetspare kataloget. Det vil give ro både i de frivillige foreninger såvel som i kommunens administration - hvor jeg kan se, at de ansatte får rigeligt andre ting at arbejde med. Lad os nu minimere administrationen, det ser ud til at koste meget mere, end værdien ved indtægten. Det giver i min optik ikke mening.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?