20. februar 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lad os sammen arbejde for efterskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lad os sammen arbejde for efterskolen
Debat Faxe - 16. januar 2020 kl. 14:16
Af Sidsel Leth Svensson Kirketorvet 18, Faxe Allan Tirsgaard Røn Allé 2, Haslev Det Konservative Folkeparti i Faxe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det Konservative Folkeparti i Faxe bakker op om en efterskole i Haslev med fokus på det håndværksmæssige men anerkender, at det kræver en stor indsats fra borgere, virksomheder og kommunen.

arrow Læs også: Hey Ole - tag teten

Efterskole bliver et aktiv for vores kommune.

Først en stor anerkendelse til den gruppe af personer, som i en tid har kæmpet for at samle midler til køb af den gamle Håndværkerskole i Haslev. Det store antal underskrifter fra borgere viser også, at der er opbakning til projektet i lokalbefolkningen.

En efterskole med fokus på det håndværksmæssige vil slå mange fluer med et smæk. De unge, som overvejer en praktisk uddannelse, får mulighed for at snuse til de praktiske fag, inden de vælger ungdomsuddannelse. Måske er vi endda så heldige, at nogle af de unge efterskoleelever ønsker at fortsætte på EUC i Haslev?

Erhvervslivet skriger på faglært arbejdskraft og derfor er uddannelser, der peger i den retning godt for vores samfund og vores lokale virksomheder.

Jo flere uddannelsesmuligheder, vi har i vores lokalområde, jo lettere har vi ved få noget gjort noget ved uddannelsesniveauet her i kommunen.

Efterskoler bliver ofte en del af lokalsamfundet, og der kan udvikles kreative samarbejder omkring f.eks. praktik i lokale virksomheder, åbning af efterskolen for kreative aktiviteter for byens borgere osv.

Engang var Haslev uddannelsernes by, og måske kan Haslev med tiden blive efterskolernes by. Etablering af en efterskole i Haslev vil kunne gøre en forskel for byen og virksomheder.

Det Konservative Folkeparti Faxe anerkender, at det er en meget stor opgave at skaffe 25-30 mill. i startkapital.

Derfor må vi tænke kreativt og bringe alle muligheder i spil, så vi kan få skabt grundlaget for, at der kan etableres efterskole med fokus på det hånværkmæssige. Indtil nu har tilgangen været, at der er en bygning, som egner sig til efterskole. Jeg synes, at vi skal vende det på hovedet og tænke, hvordan får vi etableret en efterskole med fokus på det håndværksmæssige.

En mulighed kunne være, at en efterskole lejede sig ind for en længere årrække i de påtænkte bygninger. Dermed skal der ikke rejses en forholdsvis stor kapital i opstartsfasen. Faxe Kommune kunne evt. leje de resterende lokaler og skabe aktiviteter/undervisningstilbud for grundskoleeleverne i kommunen. Således vil der hurtigt kunne etableres et samspil med andre skoler i Haslev, alternativt kunne efterskolen etableres i andre faciliteter i Haslev. Opstartsgruppens ideer er så gode, at de ikke må ryge i vasken.

arrow Underskrifter: 3261 gange nej tak til bolig-område
15. januar 2020 kl. 18:48 Opdateret: kl. 13:01
arrow Sidste chance for dialog om EUC
08. januar 2020 kl. 09:26 Opdateret: kl. 09:26
arrow Støt Haslev Efterskole
29. oktober 2019 kl. 11:14 Opdateret: kl. 11:14