12. august 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kulturelt rejsebrev fra René Tuekær

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kulturelt rejsebrev fra René Tuekær
Debat Faxe - 09. marts 2020 kl. 20:32
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

René Tuekær
Formand for plan- og kulturudvalget

Det er tid til årets første kulturelle rejsebrev om mine oplevelser med kulturen i vores kommune.

Året begyndte med en nytårskoncert søndag den 12. januar i Kultunariet i Haslev. Det var Ensemble Storstrøm, som leverede den sikre klassiske musik godt hjulpet af sopran Gabriella Pace og basbaryton Jens Søndergaard. Koncerten var totalt udsolgt og det var en fremragende oplevelse for os, der havde den musikalske oplevelse.

Lørdag den 25. januar var jeg inviteret til dilettant i Teestrup Forsamlingshus, hvor instruktør Kjeld Folk Jørgensen havde instrueret »Ballade på Skuderløse Camping« med 11 amatørskuespillere, der præsterede en helhjertet indsats. Det var både spændende og klassisk fyldt med humor, hvilket dilettant også skal være. Det var en dejlig lørdag aften, og jeg vil gerne fremhæve en medarbejder i Faxe Jobcenter, Marie-Louise Frost, som spillede Lotte.

I min vinterferie var jeg inviteret til ældredans i Thorsborg Forsamlingshus af en af de frivillige, Fie Watson. Jeg blev positivt overrasket over fremmødet, da det var meget velbesøgt. Flere af borgerne danser to gange om måneden i Thorsborg, og hertil deltager de i dansen i Kongsted og Haslev.

Der var arrangeret et bal kort til mig, hvilket betød, at jeg skulle danse med syv forskellige partnere. I min barndom gik jeg til dans på det nedlagte hotel i Faxe Ladeplads hos Verner Frydensberg, og herefter til dans på det nedlagte hotel i Faxe hos først Albert Jensen og dernæst hos Inga Jensen.

Alle disse danselektioner mærkedes som længe siden, men jeg fik vidst ikke jogget nogen af dansepartnerne over tæerne. Det var en god eftermiddag, og jeg kan klart anbefale, at andre tager til ældre dans ét af de tre nævnte steder.

Dette var et udsnit af oplevelser fra første kvartal af 2020.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?