31. oktober 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Konservative: - Nej tak til ringvejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Konservative: - Nej tak til ringvejen
Debat Faxe - 25. august 2020 kl. 16:50
Af Michael Christensen og Allan Tirsgaard Det Konservative Folkeparti i Faxe Kommune

På borgermødet 24. august om trafikudvikling i Haslev by blev der efterlyst klare udmeldinger fra de politiske partier om, hvor de står i forhold til etableringen af Gisselfeldsvejs forlængelse.

Konservative mener ikke, at Østre Ringvej er den rigtige løsning, da den dels giver store gener for beboerne omkring den nye vej, og dels koster mange penge uden at have nævneværdig effekt på kort eller mellemlang sigt.

Derudover skal der hvert år afsættes fem procent af anlægsomkostningerne til vedligeholdelse; et område hvor kommunens eksisterende vedligehold på veje og cykelstier har meget efterslæb i forvejen. Det vil ramme de kommende budgetter. Fem procent af 50 millioner er 2,5 millioner årligt, som skal prioriteres foran andre velværdsområder. Det mener vi ikke er rimeligt.

På borgermødet var der gode input fra de fremmødte, og derfor blev vores holdning forstærket - tiden er ikke inde til at godkende beslutningen nu. Omfartsvejen alene løser ikke de trafiksikkerhedsmæssige udfordringer, der er på især Bråbyvej/Køgevej. Der blev ikke på mødet fremlagt bud på, hvordan de 80 procent af trafikken, som fortsat vil forbliver på Køgevej/Bråbyvej skal gennemføres mere sikkert. Hvordan man har tænkt at sikre de bløde trafikanter?

Sikkerhedsproblemerne er vi meget lydhøre overfor, og derfor vil vi hellere målrette indsatsen for at løse disse, og vi vil rigtig gerne i de kommende budgetforhandlinger prioritere disse områder.

Samtidig med disse tiltag om at forbedre sikkerheden, indstiller vi til, at kommunen afsøger muligheden for medfinansiering af nordvendte ramper ved Ulse i samarbejde med Vejdirektoratet. Her skal der naturligvis laves støjværn for at mindske generne for beboerne i området markant, både på de nord- og sydvendte ramper.

Her er timingen heldigvis god. Der er kutyme for at dele omkostningerne ved en række af de seneste motorvejsramper, som er bygget indenfor de seneste år f.eks. i Køge Kommune ved Vemmedrup.

Vi er ingenlunde ikke imod byudvikling og ringveje, men det kræver, at det er afstemt med et reelt behov for udstykning og konkrete forøgelser af den nuværende trafik. Her indgår vi gerne i konstruktiv dialog for en samlet plan.

Vi vil derfor opfordre hele byrådet til, at tænke sig rigtig godt om og ikke forcere beslutningerne unødigt og skabe et bredt forlig herom.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?