14. oktober 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Konklusionerne er de samme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Konklusionerne er de samme
Debat Faxe - 04. januar 2019 kl. 11:26
Af Eli Jacobi Nielsen Gruppeformand, DF, Faxe Prins Buris Vej 19, Karise
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

To lokale politikere fra Radikale Venstre, Line Krogh Lay og Arne Rohde, har i kommentarer til mit indlæg om de nytteløse integrationsindsatser brugt megen energi på at miskreditere Integrationsministeriet og Undervisningsministeriets »Analyse af børn af efterkommere af efterkommere med ikke ikke-vestlig oprindelse«. I december 2018 er der ganske rigtigt tilføjet forbehold ift. den oprindelige version, men som Undervisningsministeriet bl.a. skriver i et svar til Berlingske Tidende: »Det ændrer dog ikke ved, at konklusionerne i rapporten er de samme«.

I den seneste udgave af rapporten hedder det endvidere: »Som udgangspunkt må det forventes, at forskellen mellem indvandrere, efterkommere og børn af efterkommere gradvist indsnævres, når der ses på det faglige niveau i uddannelsessystemet og tilknytningen til arbejdsmarkedet, således at gruppen af indvandrere, efterkommere og børn af efterkommere gradvist kommer til at ligne personer med dansk oprindelse. Denne analyse viser imidlertid, at det ikke nødvendigvis er tilfældet«.

Der er altså vitterlig ikke tale om nogen solstrålehistorie, men min, og DF's, modstand mod de bekostelige integrationsprojekter er naturligvis ikke alene baseret på denne rapport. Der har været mere end 21 større »integrationsplaner« siden 1999 og alligevel kunne Finansministeriet i maj 2018 meddele at »Ikke-vestlig indvandring og efterkommere koster varigt 33 milliarder kroner om året frem til år 2100« - indsatserne har tydeligvis ikke haft megen virkning, bortset fra at sikre beskæftigelse for et stort antal konsulenter m.fl. i integrationsindustrien.

Et velfærdssamfund skal ganske rigtigt tage sig af de svage og udsatte. Det har vi en lang tradition for i Danmark, baseret på gensidig tillid og et værdifællesskab om at yde sit bidrag til samfundet. Vi kan og skal ikke udvise danske statsborgere, skønt man ofte kan undre sig over beskedne sprogkundskaber og tilpasning efter mange års ophold, men vi skal stå fast på at ansvaret for integration/assimilation ligger hos den migrant der har valgt at komme hertil.