19. oktober 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klip rabatterne i maj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klip rabatterne i maj
Debat Faxe - 08. juli 2019 kl. 10:34
Af Lone Stæhr Nygade 14, Haslev
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forleden sendte TV2 Øst ét af en række afsnit om »Naturpark Thy«. Her fortalte en meget kompetent medarbejder ( Anna Gudrun Worm), hvordan grøftekanter bør håndteres, hvis man vil passe på vores vilde plante- og dyreliv her:

Grøftekanterne bør kun klippes én gang om året. Hvis det er næringsfattig jord, som i Thy, bør man vente til blomsterne har smidt deres frø i oktober måned, så der kan komme nye blomster det følgende år.

Hvis det er næringsrig jord, som det formodentlig er her i Faxe, bør man slå græsset i slutningen af maj, for derved at hæmme græssets vækst, til gavn for blomstrende planter, men stadig kun én gang om året.

Vores insekter lever af blomsternes nektar. Der er et fint samspil mellem de forskellige insekters livscyklus og planterne. Mange er for eksempel 100% afhængige en ganske bestemt plante, når de søger føde eller lægger æg. Uden den pågældende plante, vil dyrearten uddø.

Vi er jo selv en del af kredsløbet, og uden insekternes bestøvning, vil en stor del af vores livsgrundlag forsvinde.

Når alt det er sagt, så er der en uerstattelig herlighedsværdi forbundet med såvel bier, sommerfugle og andre insekter, når de flyver rundt i det smukke hav af dufte og farver, som de er bestemt til.