18. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kan et flertal ændre mening om en vej?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kan et flertal ændre mening om en vej?
Debat Faxe - 23. september 2021 kl. 09:26
Af Randi Onsberg Johansson Kandidat for Socialdemokratiet i Faxe Kommune Vestergade 17, 4640 Faxe

Hvad siger du? Vil du helst have en saglig politiker som jeg, eller en der fastholder en forældet holdning - bare fordi?

Kan flertallet i byrådet ændre mening?

Det, vi står overfor nu, er en politisk øvelse i, hvordan man anvender ord og billeder af moderne huse til at vise, hvorfor en meget omkostningstung omfartsvej er en god ide.

Her beskrives også hvordan eksisterende lodsejere forventes påvirket af støj fra den politisk vedtagne omfartsvej. Det løser man så ved at udlægge nye boligområder tættere på omfartsvejen, end de gamle boligområder. Som om nye boligområder skulle være en gulerod man kun kan opnå ved at anlægge en ny vej. Kommunen kan da godt udlægge nye boligområder uden en vej. Områder, som til gengæld bliver mere attraktive. De bør bare ikke ligge lige i et bevaringsværdigt landskab.

Skal vi ikke hellere kigge på hvad der mangler - en fuldstændig miljøvurdering af projektet. Og endnu vigtigere, en saglig begrundelse for hvorfor omfartsvejen - hvor de samlede væsentlige miljøpåvirkninger stadig ikke er undersøgt - er en bedre løsning end andre alternativer.

Er der overhovedet sagligt belæg for behovet for en ny vej?

Jeg siger nej til vej!

Rejser du til udlandet i år?