12. april 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jo, Socialdemokratiet har visioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jo, Socialdemokratiet har visioner
Debat Faxe - 12. september 2017 kl. 09:22

Af Anne Camilla Meyer
Borupvej 66, Rønnede

arrow Læs også: - Vi er jo medlem af det samme parti

Gruppeformand for Socialdemokraterne i Faxe Byråd

Michael Rosendahl spørger i et læserbrev, om Socialdemokraterne ingen visioner har.

Og jo, i Socialdemokratiet har vi bestemt visioner - vi har beskrevet disse indgående under 13 konkrete overskrifter. Vores visioner fremgår af vores valgprogram der, modsat andre partiers, har ligget klart og tilgængeligt for vælgerne i flere måneder. Visionerne er at finde på socifaxe.dk.

Det fremføres, at det er nonsens, at vi fremhæver, at der ikke både kan gives skattelettelser og velfærd. Undskyld mig, men er det ikke logik, at penge kun kan bruges en gang. Det er offentligt kendt, at det budgetmæssige udgangspunkt for de igangværende budgetforhandlinger, ikke er i nærheden af at balancere.

Vi er blot realistiske og har klart meldt ud, at vi ikke ønsker at indgå i velfærdssænkende besparelser for at finansiere en marginal skattelettelse. Ligesom vi ikke finder på nyt, så længe der ikke tegner sig et rimeligt realistisk økonomisk grundlag til finansiering.

Det er klart vores overbevisning, at borgerne i kommunen, ligesom de der måtte overveje at bosætte sig her, sætter større pris på stabilitet, tryghed og velfærd, end at vi skærer hårdt i velfærden på enkeltområder med skrappe besparelser, for at finde midler til nye ideer. Vi ønsker ikke, at give skattelettelser og letkøbt service på nye områder (det nogle kunne kalde »valgflæsk«).

Hvis der var et lidt bedre budgetgrundlag forud vores budgetforhandlinger, så havde vi, som Venstre, også gerne stået frem med lange ønskelister. Men det er jo ikke realistisk både at ville have i pose og sæk. Venstre bør være glade for, at vi sammen har opnået at skabe stabile økonomiske forhold, som tilmed har medvirket til, at vi i enighed har kunne afvikle gæld og styrket vores økonomiske grundlag for de kommende år.

Skattelettelser er den landsdækkende regerings politik. Vi mener hverken der er plads til skattelettelser på landsplan eller kommunalt. Vi er glade for, at Venstre her i Faxe kommune er enige med os i, at vi skal fastholde den nuværende skatteprocent, så vi kan bibeholde et rimeligt serviceniveau på daginstitutioner, skoler og i ældreplejen.

Jeg har svært ved at se, hvor uenigheden nøjagtigt ligger. Vi siger jo meget af det samme. Dog er vi nok lidt mere realistiske, når det gælder hvad der kan opnås af nyt fra ønskelisten, når afsættet som udgangspunkt er minimalt eller under.

arrow Én af dem bli'r borgmesterkandidat
15. oktober 2019 kl. 20:23 Opdateret: kl. 10:06
arrow Sådan fordelte de personlige stemmer sig i Faxe Kommune
22. november 2017 kl. 09:07 Opdateret: kl. 09:39
arrow Det store generationsskifte
22. november 2017 kl. 04:04 Opdateret: kl. 04:04
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?