15. juni 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Indlæg til debatten om omfartsvejen i Haslev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indlæg til debatten om omfartsvejen i Haslev
Debat Faxe - 08. juni 2021 kl. 21:40
Af Ida Cecilie Lynggaard Sofiendalsvej 22, Haslev

Jeg vil tillade mig at komme med et indlæg om omfartsvejen og udvalgsformand Eli Jacobi Nielsens (DF) tidligere debatindlæg, som politikerne i den nærtstående valgkamp kan vælge at tage med sig.

Det er mange år siden, at man med rette har kunnet kalde en omfartsvej for et visionært og helhedsorienteret projekt - hvis det da nogensinde har været tilfældet. Der vil komme til at ske det med Haslev, som man ser rigtig mange andre steder, at byen (i takt med at den vokser) opdeles og gennemskæres af trafikale korridorer (ring- og omfartsveje) som er støj belastet og ikke er attraktive at bo ved. Har man overhovedet overvejet om det giver mening af udvikle og realisere boliger på de arealer?

Come on! Haslev kan så meget mere end at blive en klassisk (bil)provinsby med omfartsveje, støjskærme og rundkørsler. Var vi ikke byen i det grønne? Vi skriver 2021 - selvfølgelig kan man udvikle en by på anden vis end ved afsæt i en omfartsvej. Hvis man havde det politiske mod til rent faktisk at gøre andet end det alle andre gør, hvem ved så hvad Haslev ikke kunne blive til. Vi må og skal have højere ambitioner i 2021.

Få lavet en helhedsplan for byen og brug den tid og rådgivning det nu engang kræver for at få belyst Haslevs samlede udviklingspotentiale. Og inddrag borgerne bredt. Det er kritisabelt at et blåt flertal i både Plan og Kulturudvalget og i Økonomiudvalget har nedstemt et socialdemokratisk forslag om bred borgerinddragelse. Det er en anseelig sum af skatteborgernes penge der bruges på det projekt.

Trafikale belastninger kan afhjælpes på mange andre måder end ved blot at udbygge de trafikale anlæg (som blot vil tiltrække endnu mere, hurtigere og tungere trafik) og udviklingsområder ligger bedst placeret udenfor skovbyggelinjer.

Jeg vil opfordre alle til at læse og indsende høringssvar til kommuneplan 2021 som pt. er i høring.

Det vil være godt både for Haslev og for vores samlede kommune, at der blev et øget fokus og derved også en øget mulighed for debat og inspiration af vores politikere som selvfølgelig ikke kan vide alt her i verden.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?