26. august 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvor blåt er flertallet egentlig?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvor blåt er flertallet egentlig?
Opdateret 11. september 2018 kl. 10:36
Debat Faxe - 10. september 2018 kl. 13:31
Af Mogens Saaby Nielsen Bonderødvej 30, Faxe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der holdes byrådsmøde i Faxe 13. september. Dette møde bliver efter min opfattelse særdeles vigtigt - ikke mindst for os, der bor i det »åbne landskab«.

På byrådsmødet skal blandt andet behandles punkt 139. »Forslag fra Eli Jacobi Nielsen (DF) om revision af Administrationsgrundlag for håndtering af spildevandsrensning i det åbne land«.

Denne revision er på høje tid, da det har vist sig, at »version 1« åbenbart ikke var »skarp« og præcis nok til, at administrationen, Center for Natur & Miljø, har forstået intentionen fra det Blå flertal i Byrådet.

Som det fremgår af dagsorden for byrådsmødet, blev emnet behandlet på seneste møde i teknik- og miljøudvalget (TMU). I forslaget til justering er der endog inkluderet en væsentlig ændring, nemlig at påbud annulleres, såfremt ejendomme ligger længere end 750 meter fra det målsatte vandløb, som beskrevet i en Orbicon rapport fra 2017.

Orbicons målinger viser, at der ikke kan konstateres spildevand i mængder, der vurderes at have indflydelse på kvaliteten af de målte vandløb, såfremt afstanden mellem ejendom og vandløb overstiger 750 meter.

I sandhed en interessant udvikling, hvor den reelle indflydelse på miljøet rent faktisk indgår, snarere end krav og forventninger, som er opstillet i diverse politiske tilkendegivelser og teoretisk stillingtagen til virkeligheden.

Stor er derfor min forbavselse, da det viser sig, at de to repræsentanter fra Venstre i TMU - altså fra det Blå flertal - stemmer imod forslaget til justering af Administrationsgrundlaget.

Det er efter min opfattelse i direkte modstrid til såvel intentionen i grundlaget, men endnu vigtigere - i modstrid til løfter givet under valgkampen (de såkaldte Top tre prioriteringer, som blev givet i flere lokale medier) - samt endnu værre, de løfter, der er beskrevet i Blå flertals konstituerings-aftale.

Det får mig til at spørge: Hvor blåt er det blå flertal egentligt?

Jeg vil stærkt opfordre de folkevalgte medlemmer i Blåt flertal til at se hinanden dybt i øjnene, inden de går til mødet - og derefter tage den rigtige beslutning - nemlig godkendelse.

I modsat fald har vi en parlamentarisk udvikling uden sidestykke i Faxe Kommune.

(Forkortet af redaktionen)