22. marts 2019
Foto: Nikolaj Rasch Skou
Foto: Nikolaj Rasch Skou
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvad skal pladsen hedde?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvad skal pladsen hedde?
Opdateret 10. juli 2018 kl. 11:31
Debat Faxe - 05. juli 2018 kl. 12:54
Af Thomas Nielsen, Nygade 50 G, Haslev
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er spørgsmålet fremlagt i både Dagbladet og Haslev-Faxe Posten. I Dagbladet med en oplysning om at arbejdstitlen undervejs har været Ulrichs Plads efter agent Carl J. Ulrich. Det er ikke den arbejdstitel, jeg har stående i den kommunikation, jeg oprindelig havde med kommunalbestyrelsesmedlemmer og Teknik- og Miljøudvalget i 2016. Titlen var dengang "Multiplads".

Jeg vil knytte en kommentar til forslag indeholdende Carl J. Ulrichs navn: En del af den grund hvor pladsen er placeret, var en del af H.F. Nielsens Maskinfabrik. Fabrikken lå helt ud til fortovet i Nørregade den gang, det kan ses på billeder fra den gang. Det vil være en stor fejltagelse at forbigå en virksomhed, der den gang samlet på to adresser i Nørregade beskæftigede mellem 40-50 medarbejdere til fordel for agenten. H.F. Nielsen ejede også Nørregade 10, hvor der foruden bolig indrettet til sønnen Svend Nielsen også var værksted og udstillingslokale med traktorer. Den ejendom er indrettet til cykelforretning i dag.

Der er mange gode grunde til at minde Carl J. Ulrich, men gør det på den anden side af Nørregade og Stationsvej, hvor han havde sin forretning og hotel.