17. september 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvad med retssikkerheden?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvad med retssikkerheden?
Debat Faxe - 09. september 2021 kl. 10:28
Af Birgitte Sørensen Skovvang 22, Haslev

Borgerne tages som gidsler, når flertalsgruppen i Faxe Byråd påtager sig rollen som byplanlæggere uden for kommuneplanens perspektivarealer. Det er forundrende at følge den borgerlige flertalsgruppes amokløb på den private ejendomsret i sagen om Østlig Ringvej og ny boligudbygning i Haslev.

Projektet er problematisk af flere årsager.

For det første og mest væsentligst er de faglige grundlag i trafikanalyserne fra hhv. 2015 og 2020 mangelfulde i forhold til at belyse de nordvendte ramper - og dermed sagen - tilstrækkeligt.

Desuden mangler der proportionalitet i forhold til de udfordringer, som ringvejen anføres at løse i forhold til de faktiske forhold selv med et scenarie, hvor dagens vejnet opretholdes og med den fremskrevne trafikvækst i år 2029.

Dernæst peges på problemstillinger som utryg skolevej, trafikstøj og gennemkørende og tung trafik. Forhold, der kan løses med mindre indgribende tiltag som for eksempel cykelsti, lyskryds, fartreduktion, løbende vedligeholdelse af vejen, brug af støjreducerende asfalt samt anlæg af ramper.

Cykelsti og lyskryds er allerede vedtaget men afventer etablering.

Faxe Kommune er desværre ikke kendt for at vedligeholde sine veje, og både Bråbyvej og Moltkesvej fremstår her som gode eksempler.

De er ujævne, fulde af huller og lapper, hvilket forstærker trafikstøjen unødigt, og sådan har de været længe.

For det tredje består området blandt andet af beskyttet § 3-natur og gammelt dødis- og herregårdslandskab, som er sårbart for nye anlæg, og derfor anbefales beskyttet.

For det fjerde skal der dispenseres fra skovbyggelinjen, hvis projektet skal realiseres.

Borgmesteren anfører, at borgere ikke 'tvinges' til at udstykke deres ejendom, det foregår skam frivilligt. Graden af frivillighed kan vel diskuteres, når der anlægges en ovenikøbet overflødig ringvej, der forringer anvendelsen af lodsejernes ejendom, udarbejdes masterplan for det nye område og laves beregninger for kommende skatteindtægter, som bruges til at legitimere projektet.

Men hvor er nødvendigheden, rimeligheden og forholdsmæssigheden ved Østlig Ringvej og ny boligudbygning - og hvor er borgernes retssikkerhed?

Synes du, at kommunen er der for dig?