25. februar 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvad er borgemesterens holdning til Østbanen?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvad er borgemesterens holdning til Østbanen?
Opdateret 01. november 2019 kl. 10:25
Debat Faxe - 01. november 2019 kl. 10:21
Af Jon Viderø Brombærvej 13, Faxe Ladeplads Bestyrelsesmedlem i Det Konservative Folkeparti i Faxe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det fremgår i Dagbladet og Sjællandske, at regionsrådsmedlem Bodil Sø (V) ønsker at erstatte tog med busser på Østbanen.

Det Konservative Folkeparti i Faxe ønsker, at Østbanen bliver bevaret i sin nuværende form med togdrift, da det er fundamental infrastruktur i Stevns og Faxe kommuner.

Mange erhvervsaktive, unge og ældre har gavn af denne infrastruktur i forhold at være koblet på hovedstadsregionen. En velfungerende infrastruktur er en forudsætning for at tiltrække nye indbyggere til Stevns og Faxe kommuner, da mange tilflyttere ofte har jobs nordpå.

Vi er med på, at det koster penge at opgradere skinnenettet på Østbanen, men det er en nødvendig investering, som vil gavne mange borgere i Stevns og Faxe kommuner. Måske kunne man tænke elektrificering i forbindelse med opgradering af banen, da det vil gavne den grønne omstilling?

Det Konservative Folkeparti i Faxe vil derfor gerne høre borgmester Ole Vives (V) holdning til Østbanen. Ønsker Ole Vive at nedlægge Østbanen, ligesom sin partifælle i regionsrådet, eller ønsker Ole Vive Østbanen bevaret med togdrift?